05-08-2011 | 18.55 Melding drenkeling blijkt loos alarm

VLISSINGEN - De hulpdiensten hebben vanavond tevergeefs het Kanaal door Walcheren afgezocht na een melding over een vermeende drenkeling.

De melding van het incident kwam rond 18.55 uur binnen. Er werd gemeld dat zich bij de Schroebrug in Middelburg een drenkeling zou bevinden. Toen ter plekke niemand werd aangetroffen, werd besloten om het Kanaal door Walcheren verder af te zoeken richting Vlissingen. Er is namelijk vaker verwarring tussen de Schroebrug in Middelburg en de Sloebrug in Vlissingen als locatie.

Om er zeker van te zijn dat er niemand in het water lag die hulp nodig had, werd de omgeving rondom de Schroebrug in Middelburg, de Draaibrug bij Oost-Souburg, de Sloebrug en de Keersluisbrug in Vlissingen afgezocht vanaf de kant. Diverse brandweerploegen, twee ambulances en een flink aantal agenten werd ingezet. Ook een particulier bootje hielp mee met zoeken.

Uiteindelijk concentreerde de zoekactie zich op de Sloebrug. Ook hier werd echter niemand aangetroffen. Later kwam bij de politie het bericht binnen dat iemand vanaf een boot een natte vrouw op de kant had zien zitten. Daaruit is de conclusie getrokken dat er sprake was van een loze melding.

Rond 20.00 uur werd de actie beëindigd.

Voor meer foto's klik hier >>
 

Tekst:
Foto's
 
HVZeeland.nl
Walcheren in beeld
 
<< Terug naar vorige pagina