20-05-2011 | 17.16 Post Torenweg gealarmeerd voor automatisch brandalarm bij La Place

 

MIDDELBURG - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vrijdagmiddag gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij restaurant La Place op het ZEP in Middelburg.

Om 17.16 uur gingen de piepers van de vrijwilligers van de post Torenweg. De volgende melding was op de pieper te lezen "P1 4533 Podium ** Middelburg automatisch brandalarm Zep (geb. C)". Binnen enkele minuten was de TS 4533 bemenst en uitruk gereed. De TS 4533 kon niet gelijk kontact krijgen met de AC en is toen uitgerukt onder prio 1 naar boven genoemd adres. Onder het aanrijden riep de alarmcentrale naar de bevelvoerder van de  TS 4533 dat er kontact was geweest met het object en dat ze zo snel niets konden vinden waardoor de melding was ontstaan. Daarop is de TS 4533 doorgereden onder prio 2 naar het object. Ter plaatsen is een onderzoek ingesteld, daaruit bleek dat er een handmelder was geactiveerd waardoor de melding was ontstaan.

Doordat de gastoevoer naar het restaurant automatisch wordt uitgeschakeld bij een brandmelding zat de keuken zonder gas en kon er niet meer gekookt worden voor de gasten. De bemanning van de TS 4533 heeft de brandmeldinstallatie geriset zodat er ook weer gas beschikbaar was voor de keuken.

De TS 4533 was na een half uurtje weer terug op zijn post en uitruk gereed.

 

Tekst:
Foto's:
 
René van Kleven

 
<< Terug naar vorige pagina