04-12-2010 | 08.00 Gaspakoefening samen met bedrijfsbrandweer Dow Terneuzen

MIDDELBURG - De post Torenweg heeft zaterdagmorgen samen met de bedrijfsbrandweer Dow in Terneuzen een gaspakoefening gehouden.
 

Het volgende scenario was er in scene gezet. Er was na werkzaamheden een lekkage  ontstaan in één van de fabrieken op het Dow terrein, er was ook nog een werknemer vermist.

De bedrijfsbrandweer is op deze melding uitgerukt. Ter plaatse bleek de lekkage een stof te zijn die moest worden bestreden door een gaspakkenteam. Het gaspakkenteam van de post Torenweg werd hiervoor opgeroepen. Bij aankomst is de tent opgezet om in om te kleden, dat was wel nodig omdat de buitentemperatuur enkele graden onder nul was.  Na ongeveer 15 minuten was de tent opgezet en de gaspakdragers aangekleed en inzet gereed.
 

Het eerste team de golf 1 en 2 moesten het slachtoffer redden en kijken hoe de lekkage gedicht kon worden.  Nadat het slachtoffer was gered konden de golf 3 en 4 de lekkage gaan dichten. Dit kon worden gedaan door het dicht draaien van drie afsluiters.
 

Na ongeveer 1 uur was het incident meester en kon alles weer worden ingepakt en opgeruimd.  Nadat dit allemaal was gebeurd was het tijd voor de lunch die werd verzorgd door brandweer Dow. Onze complimenten daarvoor.


Na de lunch was er nog de nabespreking, hieruit bleek dat het een leerzame oefening  was en zeker voor herhaling vatbaar.
 

Rest mij nog brandweer Dow nogmaals te bedanken voor deze geslaagde Gaspakoefening.

 

Voor meer foto's klik hier >>

 

Tekst:
Foto's:
 
René van Kleven
Brandweer Dow
 
<< Terug naar vorige pagina