10-04-2010 | Post Torenweg behaald 1e plaat bij Zeeuwse HD vaardigheidstoetsen in Bruinisse


Bruinisse -
Zaterdag 10 april was het de tweede dag van de provinciale vaardigheidstoetsen in Zeeland. Ditmaal was de ploeg Bruinissse van de brandweer Schouwen Duiveland die garant stond voor een perfecte organisatie.

Er waren 2 banen, een TAS-hd baan en een 112-baan, beiden op het industrieterrein van Bruinisse op ca. 100 meter van elkaar verwijderd. Bij de TAS-hd was er melding van een containerbrand, bij de centralist niet bekend of deze binnen of buiten stond, en ook niks van de inhoud. Wel bekend dat de brandweer zou worden opgevangen door de melder, een werknemer van het bedrijf. In het bedrijf worden lederen riemen vervaardigd. Bij aankomst stond inderdaad de werknemer te wachten en die had maar één doel de brandweer zo snel naar binnen krijgen voor de brand te blussen. Want de container stond in het pand en was gevuld met afval (karton, plastic, leerrestanten etc.). De werknemer kon goed aanwijzingen geven aan de plaats en na een telefoontje met zijn werkgever meldden hij ook nog de aanwezigheid van zijn collega in het pand.

De container stond onder een houten plafond en had reeds een doorslag naar de eerste verdieping veroorzaakt. Het probleem was vooral om de trap naar deze verdieping te vinden, het bedrijf is namelijk gevestigd in een voormalig visbedrijf met daarin koelcellen. En om de trap te vinden moesten eerst twee van deze deuren geopend worden. Dit gaf voor een aantal ploegen problemen omdat bij niet ieder de wijze van openen (hefboomsysteem) bekend was. Via deze deur was vervolgens de trap bereikbaar naar de eerste verdieping waar het slachtoffer aanwezig was en de uitbreiding.

Belangrijk leermomenten op deze baan was vooral het uitvragen, lezen en gebruiken platte grond van het gebouw en herkenning va preventieve voorzieningen binnen een gebouw.

Hierna werden de prijzen uitgereikt door commandant Dirk Jan Bestman, omdat Burgemeester Rabelink op weg naar Bruinisse bij een aanrijding betrokken was, gelukkig enkel met materiele schade.
Tijdens de prijsuitreiking werd de Brandmeester van Dienst van post Bruinisse, Jacob de Ronde, welke dit jaar na 34 jaar afscheid neemt van de brandweer in het zonnetje gezet.

Klik hier voor een overzicht van de uitslag.

Klik hier voor een foto overzicht.

 

Tekst:
Foto's:
 
ABWC
Kevin Catsman
 
<< Terug naar vorige pagina