17-10-2009 |  Post Torenweg behaald Eerste plaats bij Zeeuwse vaardigheidtoetsen

GOES - De brandweergroep Torenweg uit Middelburg is zaterdag eerste geworden bij de provinciale vaardigheidstoets in Goes.

Aan de wedstrijd deden in totaal 28 ploegen en zeven officieren mee. Er waren meerdere banen waarop werd gespeeld. Zo moesten de brandweerlieden zich op één van de banen bijvoorbeeld eerst bewijzen met het afleggen van een waterwinning aan de hand van lage druk. Daarna werden de ploegen getest op de inzet bij een middelbrand. De ploeg van de post Torenweg haalde over alle banen gezien het hoogste puntenaantal en mag zich dus een jaar lang de beste brandweerploeg van Zeeland noemen.
 
Op baan 1 werd Kerkwerve eerste. Deze ploeg werd gevolgd door Veere en Zierikzee 2. Op baan 2 scoorde de post Torenweg het beste. Daarna volgden Oost-Souburg en Hulst 2. Op de derde baan werd Arnemuiden eerste, gevolgd door Oosterland en Sint Annaland. Baan vier leverde een eerste plaats op voor Bruinisse. Zierikzee 1 werd hier tweede, gevolgd door Serooskerke.
 
Ook de officieren werden beoordeeld. Luc Wassenberg van het korps Terneuzen werd eerste. Rinus Corbijn van het korps Veere tweede en Rudy Ovaa van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg werd derde.

De prijzen werden zaterdagavond uitgereikt in het Ostrea Lyceum in Goes.

Voor meer foto's klik hier >>
 

Tekst:
Foto's:
 
Roland de Jong (HVZeeland.nl)
Daniëlle Verdaasdonk
 
<< Terug naar vorige pagina