15-09-2009 | 19:30 Oefening bij Metaalbedrijf aan de Herculesweg in Middelburg

 

MIDDELBURG - Om 19:31 uur gingen de piepers af van de post Torenweg met als melding ‘oefenalarm 4533 Torenweg’.

 

Na enkele ogenblikken meldde de 4533 zich in en kreeg als melding mee: ‘buitenbrand Kruitmolenlaan ter hoogte van het Calvijn College’. De 4533 rukte met volle bezetting uit naar het opgegeven adres.

 

Een paar minuten later kwam er de melding binnen dat er een gaslucht was geroken na werkzaamheden. Omdat er nog mensen op de post  Torenweg waren en de 4538 (reserve voertuig SGB) op deze post stond, was de 4538 binnen een mum van tijd met volle bezetting uitgerukt naar ‘Herculesweg 28 Middelburg’.

Na enkele ogenblikken belde de melder weer terug dat er een explosie had plaatsgevonden. Dit werd direct doorgegeven aan de 4538 die direct opschaalde naar middel brand. Ondertussen was de 4533 klaar met hun klusje aan de Kruitmolenlaan zodat dit voertuig onder prio 1 werd doorgestuurd net als de 4550 ( A.L. Stromenweg). Ook de O.v.d. kwam ter plaatse net als de ambulance en de politie.

 

Ter plaatse bleek bij het bedrijf M&S-Constructiebedrijf een probleem te wezen met de c.v.-ketel waar een gaslucht werd geroken.

Hierop werd een monteur gebeld. Ondertussen waren er nog 2 werknemers aan het werk. 1 monteur was aan het snijden en de 2e was even naar het toilet toen er explosie plaatsvond. Hierdoor werd de deur uit de c.v.-ruimte geblazen die bovenop de monteur terecht kwam. Er ontstond brand in de c.v. ruimte met een doorslag door het dak en een uitbreiding naar de begane grond.

Nadat de werknemer die aan het het snijden was in paniek naar buiten was gerend en het eerste voertuig opwachtte was deze vergeten dat z’n snijpit nog aan stond. Hierdoor vatte een pallet en de slangen van de snijset vlam.

Nadat alle slachtoffers waren gered en de brand was geblust keerden de voertuigen weer terug naar hun post.

 

Met dank aan de firma M&S-Constuctiebedrijf(oefenobject), Kees Marijs(foto’s) en Justin Masius(video) werd deze oefenavond

Voor foto 1 t/m 50 klik hier >>
Voor foto 50 t/m 75 klik hier >>
Voor video klik hier >>
 

Tekst:
Foto's:
Video:
 
André Verdaasdonk
Ricardo Kievit en Kees Marijs
Justin Masius
 
<< Terug naar vorige pagina