02-12-2008 | 22:30 Post Torenweg mist brand door Gaspakoefening

MIDDELBURG - De stadsgewestelijke brandweer heeft dinsdag avond een brandende scooter geblust onder de Meanderflat aan de Meanderlaan in Middelburg, niemand raakte gewond.

 

Iets over half elf werd de Ts 4530 van de post Stromenweg onder prioriteit één opgepiept voor een brandmelding aan de Meanderlaan nabij de snackbar ’t Frietuus in de Middelburgse wijk Dauwendaele. De Ts 4533 van de Post Torenweg was vanwege een inzetoefening met het Gaspakkenteam en de WVD ploeg (waarschuwings en verkenningsdienst ) niet inzetbaar en zodoende nam de Stromenweg die normaal 2e uitruk heeft in dit gebied waar. Na korte tijd werd de ook de Al 4550 en snel daaropvolgend de Ts 4534 van Arnemuiden opgepiept voor ‘middelbrand’. Toen de Ts 4530 ter plaatse kwam bleek dat het een scooter betrof die tussen buurthuis ‘t Meandertje en het eerste trappenhuis onder de flat aan een hek  in brand stond.

Vanwege de intensiteit van de brand sloegen de vlammen vanonder de flat omhoog en waren er grote zwarte rokwolken zichtbaar. Dit zorgde voor vele meldingen en verscheidene personen durfde vanwege de rookontwikkeling het trappenhuis niet meer in of uit. Omdat niet direct duidelijk was wat er precies brande was dit reden voor ‘nader bericht - middelbrand’. De aanvalsploeg van de 4530 had de vlammen met één straal hoge druk snel onder controle. De Al 4550 en Ts 4534 waren inmiddels ook ter plaatse maar konden onverrichte zake retour naar de post. Het trappenhuis werd door middel van de ventilatiegaten en overdrukventilator geventileerd. Omdat de betonschaar niet voldeed moest er nog hydrolisch gereedschap en een slijptol aan te pas komen om het slot van de scooter los te knippen van het hek zodat de politie het scooterwrak mee kon nemen voor nader onderzoek.

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het portiek voor het trappenhuis en het buurthuis is behoorlijk zwartgeblakerd en er is enige schade aan de flat ontstaan. Bij de brand raakt niemand gewond.

 

Tekst:
Foto:
 
Richard Labeur
Richard Labeur
 
<< Terug naar vorige pagina