25-10-2008 | 12:00 Post Torenweg behaald 1e plaats bij vaardigheidstoets Sint-Annaland

MIDDELBURG - Zaterdag 25 oktober is de jaarlijkse vaardigheidstoets gehouden. De wedstrijdploeg moest twee opdrachten vervullen.

Bij de eerste opdracht was een chauffeur bekneld geraakt tussen de laadklep van de tractoraanhanger tijdens het lossen. door deze beknelling was de tractorchauffeur zijn hand kwijt geraakt. De brandweer die als eerste terplaatse was, moest het slachtoffer stabiliseren en zijn stomp verbinden. Ook moest de brandweer zo snel mogelijk de hand veiligstellen. Zowel het slachtoffer als zijn hand is aan de ambulance overgedragen.

De tweede opdracht was een binnenbrand die naar later bleek al was door geslagen naar boven. Naar aanleiding van diverse telefonische meldingen, heeft de centralist besloten om op te schalen naar middelbrand. Er bleken 2 personen vermist te zijn die de brandweer moest zoeken en naar buiten moest brengen. Binnen komende stuite de brandweer op hondegeblaf. Nadat ze de honden gelokaliseerd hadden en veilig hadden gesteld zijn ze verder gaan zoeken. Eén persoon zat in een technische ruimte waar ook brand was. Deze brand hebben ze geblust en de persoon naar buiten gebracht en overgedragen aan de ambulance. De tweede persoon zat boven, die enkel was te bereiken via een zeer steile trap. Ook deze persoon hebben ze buiten gebracht en overgedragen aan de ambulance.

Naar later bleek had de Post Torenweg dit het beste gedaan vandaar de EERSTE PLAATS.

Klik hier voor foto overzicht.

Heb je meer foto's mail ze !!!

Tekst:
Foto's:
 
René van Kleven
Brandweer Sint-Annaland
André Verdaasdonk
 
<< Terug naar vorige pagina