21-10-2008 | 19:30 Stadsgewestekijke brandweer houdt jaarlijkse peletonoefening
 

OOST-SOUBURG - De stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg heeft dinsdagavond haar jaarlijkse pelotonsoefening gehouden.

Op en rond het munitie terrein van de Defensie werd het scenario gespeeld. Voertuigen uit Middelburg, Vlissingen en Arnemuiden deden mee aan deze oefening die door  de post Oost-Souburg was georganiseerd. Volgens het scenario zou tijdens het lossen van een vrachtwagen met explosieven een explosie hebben plaatsgevonden. Door de explosie was een voorbij fietsende man in de boom beland, en twee auto’s tegen elkaar aangebotst.

Ook was op het terrein in drie gebouwen brand uitgebroken. Toen de eerste brandweervoertuigen ter plaatse kwamen, kwam een voorbijganger aanrennen om te melden dat even verderop een auto in de sloot lag. Daarop moesten de duikers van de post Stromenweg worden ingezet. Het hulpverleningsvoertuig(post Stromenweg) en een blusvoertuig werden ingezet voor het ongeval met de twee auto’s.

De hoogwerker van Vlissingen werd ingezet om de fietser uit de boom te halen. Drie blusvoertuigen werden ingezet om de branden in de gebouwen te blussen Ook in de panden waren diverse slachtoffers gevallen. Twee ambulances uit Zuid-Holland deden mee aan de grote oefening. Toen de oefening was afgelopen bleek dat het blusvoertuig 4541 van Vlissingen vast stond in het gras. Met behulp van het blusvoertuig en het hulpverleningsvoertuig van post Stromenweg werd de 4541 weer losgetrokken. Nadat iedereen weer terug op de kazerne van Oost-Souburg was stond daar een frietwagen met friet en snacks voor alle deelnemers.

 

Tekst:
Foto:
 
Frans Bosscha
Frans Bosscha
 
<< Terug naar vorige pagina