17-08-2008 | 23:37 Coniferenhaag in brand zorgt voor middelbrand
 

Middelburg – Een flinke brand in een coniferenhaag heeft zondagavond laat enkele woningen enige tijd bedreigd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg.
 

Rond 23.40 uur merkten omwonenden op dat er flinke vlammen te zien waren naast het fietspad tussen de Schweitzerstraat en de Oude Vlissingseweg. De brandweer werd gebeld en die rukte onder prioriteit één uit met een bluswagen.
 
Omdat al snel diverse mensen de alarmcentrale belden met de melding dat de woningen naast de brandende haag bedreigd werden door het vuur werden ook een extra bluswagen, een ladderwagen en een ambulance met spoed naar het brandadres gestuurd.
 
Nadat de brandweer ter plekke kwam was het vuur snel onder controle. Men kon echter niet voorkomen dat een groot stuk heg verloren ging. De brandweer heeft diverse heggen in de omgeving natgemaakt. Brandende deeltjes waren immers meters door de lucht gevlogen. Een naastgelegen woning is door de brandweer gecontroleerd. Auto's die in de omgeving, maar op tientallen meters afstand geparkeerd stonden, zaten onder de roetdeeltjes. Voor zover bekend is er echter geen grote schade ontstaan aan de voertuigen.
 
De brand is aangestoken. De politie heeft echter nog geen enkel spoor naar de dader(s). In de nacht van zaterdag op zondag ging in de Mastgaststraat in Middelburg ook al een heg bij een woning in vlammen op. Of er sprake is van dezelfde dader(s) is niet duidelijk.

 

Voor meer foto's klik hier >>
 

Tekst:
Foto's:
 
Roland de Jong [HVZeeland.nl]
Frans Bosscha en Roland de Jong [HVZeeland.nl]
 
<< Terug naar vorige pagina