01-07-2008 | 19:30 Laatste oefenavond van het jaar voor post Torenweg en Arnemuiden
 

ARNEMUIDEN - De brandweer van de post Torenweg in Middelburg en de post Arnemuiden hebben dinsdagavond een wedstrijdavond gehouden.

Omdat het de laatste oefenavond was voor het seizoen 2007/2008 werd er een wedstrijd georganiseerd voor de twee brandweerposten. Op het grasveld achter het zwembad in Arnemuiden werd de wedstrijd gehouden. Als eerste opdracht moesten beide posten zo snel mogelijk met zes man op twee rollen brandslangen gaan staan.
Ondertussen werd er aan de andere kant van het veld een voetbalwedstrijd gehouden. Na elk wedstrijdonderdeel werd er gekeken wie er gewonnen had en die ploeg mocht een man extra leveren bij de voetbal wedstrijd. Als tweede opdracht moesten de mannen met een brandslang drie pionnen omgooien. Na iedere poging moesten zij de brandslangen opnieuw oprollen en weer uitgooien. Als derde opdracht moest van elke ploeg twee mensen zo snel mogelijk hun uitrukkleding aantrekken en dubbele ademluchtflessen op hun rug hangen. Als laatste opdracht moesten de spuitgasten een straal lage druk afleggen om vervolgens een bal van een pion te spuiten om vervolgens in het doel te spuiten. Dit laatste spel liep uit op een spuit festijn onder de spuitgasten. De avond is afgesloten op de post Arnemuiden met een onderlinge barbecue.

 

Op naar het nieuwe brandweerseizoen.

 

Voor meer foto's klik hier >>
 

Tekst:
Foto's:
 
Frans Bosscha
Frans Bosscha en Sjaak Marijs
 
<< Terug naar vorige pagina