20-06-2008 | 17:01 Camper in brand aan de Vlackeweg in Nieuw en Sint Joosland
 

Nieuw en sint Joosland –  De Stadsgewestelijke brandweer van Vlissingen-Middelburg is vrijdagmiddag om vijf uur gealarmeerd voor een binnenbrand in een loods aan de Vlackeweg in Nieuw- en SintJoosland.

 

Direct werd middelbrand gealarmeerd en werden de beroepsploeg met de Ts 4530 en  Al 4550 van de post Stromenweg, en de vrijwilligers van post Arnemuiden met  Ts 4534 onder prioriteit één ter plaatse gestuurd.

De Ts 4534 die als eerste ter plaatse was trof een brandende camper in de loods aan. Omdat de loods vol met spullen als campers en auto’s stond en de kans op overslag enorm groot was is direct ‘grote brand’ gegeven en is om acht minuten over vijf de post Torenweg met de Ts 4533 en de VC2 4292 uit Arnemuiden gealarmeerd.

 

Na een eerste defectieve aanval door de Arnemuidse spuitgasten bleek het vuur snel onder controle te zijn. Een dubbele waterwinning was vrij snel afgelegd op de Ts 4534 zodat men snel over voldoende bluswater beschikte. Overslag kon voorkomen worden en verdere schade enigszins beperkt.

De overige uitgerukte voertuigen zijn verder niet meer actief ingezet op de melding en konden al snel terugkeren naar hun posten.

 

Over de oorzaak en schade is nog niets bekend.

 

Voor meer foto's klik hier >>
 

Tekst:
Foto's:
 
Richard Labeur
Richard Labeur, Gerco Boeder en Manfred Berrevoets
 
<< Terug naar vorige pagina