12-04-2008 | Post torenweg behaald 8e plaats bij HD wedstrijden in Brouwershaven

Brouwershaven
- In Brouwershaven werd zaterdag gestreden om de punten.

De eerste drie plaatsen zouden door mogen naar de gewestelijke wedstrijden. Bij aankomst werd elke ploeg verwelkomd met een bakje koffie op de kazerne van de post Brouwershaven. Van daaruit werd “uitgerukt” naar een automatische brandmelding, aan de spuistraat.

SPUIWEG 3 BROUWERSHAVEN Automatisch brandalarm Scouting Brouwershaven

Het gaat hier zoals ook uit de melding al bleek om het scouting gebouw en dit in samenspraak met feit dat het zaterdag is, gaf de conclusie dat hier wel eens meerdere scouts in zouden kunnen zitten.Bij aankomst bij het gebouw zagen de manschappen al meteen een man boven voor het raam staan, en als je deze man aansprak kon die al behoorlijk wat info rmatie geven over hoeveel personen er waren.

Via het brandmeldpaneel in de centrale hal kon uitgedokterd worden waar in het gebouw de vuurhaarden moesten zitten. Al snel bleek dat dit zowel beneden (keuken) als boven in de “messroom” was. Eerst kon onder dekking van een straal een persoon gered worden uit een toiletje naast de keuken, terwijl tegelijkertijd de persoon (die niet in de rook zat) op de boven verdieping gered kon worden. Dit was al na enkele minuten inzet mogelijk.Na deze handeling kon op de boven verdieping de vuurhaard verkend worden, en daar bleek dat ook het derde slachtoffer zich in de buurt bevond. Nadat ook deze dame buiten was kon er klaar verkend worden, en bleek dat het vuur ook tegen het dak aan zat.

Buiten snel een ladder tegen het gebouw (was niets te zien) en afblussen. Dit was het verhaal van de hoge druk baan in Brouwershaven.

s' Avonds werd er in Zonnemaire bekend gemaakt over hoe of de punten verdeeld werden.

Voor meer foto's klik hier >>
 

Tekst:
Foto's:
 
Brandweer Wemeldinge
Theo Minhere
 
<< Terug naar vorige pagina