06-04-2008 | 00:19 Flinke gaslekkage in Middelburg

MIDDELBURG
- Medewerkers van DELTA zijn zaterdagnacht samen met de brandweer druk doende geweest om een gaslekkage in het Meanderhof in Middelburg te dichten.  

Rond 00.20 uur merkte een bewoner bij thuiskomst op dat er rond zijn woning een flinke gaslucht hing. Hij belde de hulpdiensten en die rukten vervolgens uit om een onderzoek in te stellen. Ter plekke werd er inderdaad een flinke concentratie gas gemeten. Daarop werd ook de DELTA ter plekke gevraagd en werden twee woningen ontruimd.

De bewoners werden opgevangen in een brandweerauto. Bij de andere woningen in het blok bleek ventilatie door het openzetten van ramen en deuren voldoende. De brandweer hield enige tijd een blusstraal gereed om direct in te kunnen grijpen als er brand zou ontstaan.   

Om het lek op te kunnen sporen moest een gedeelte van een brandgang worden opengehaald. De lekkage bleek zich te bevinden in de leiding voor de meter. Na het opgraven van de leiding kon deze gemakkelijk worden gedicht. De klus nam uiteindelijk anderhalfuur in beslag.  

De oorzaak van de lekkage is niet bekend. Maandag zal hier nader onderzoek naar worden gedaan.

 

Tekst:
Foto's:
 
Roland de Jong HVZeeland.nl
Roland de Jong HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina