13-03-2008 | 19:00 Brandweer assisteert bij vastgereden vrachtwagen
 

RITTHEM-  De post Torenweg is donderdagavond rond zeven uur gealarmeerd voor een hulpverlening aan een in de berm vastgereden vrachtwagencombinatie op de Sloeweg Noord (N254) te Ritthem.

 

De Ts 4533 ging enige minuten later met een vollebak onder prio twee ter plaatse. Daar aangekomen bleek de volgeladen vrachtwagencombinatie bestaande uit trekker met oplegger in de richting van Middelburg ter hoogte van hectometerpaaltje 29.4 net voor de afslag naar de A58 in de berm vast te zitten. Een bergingsbedrijf was reeds ter plaatse met een vrachtwagenberger. De weg was in de richting van Middelburg vanaf de afslag Vlissingen-Oost volledig afgezet en het verkeer werd ter plaatse omgeleid via Ritthem. De inzet van de brandweer betrof in eerste instantie het bijschijnen met de lichtmast en het begeleiden van het lostrekken. Gewapend met schoppen en rieken trachten de spuitgasten de wielen enigszins uit de drassige berm te graven. Na een paar pogingen kon de vrachtwagencombinatie weer de weg op getrokken worden. Vervolgens is onder het toeziend oog van de OVD, de chauffeur en de bergers de combinatie met één straal hoge druk schoongespoten. Toen de chauffeur de berm inreed is voorkant van de truck een beetje beschadig omdat hij tegen enkele hectometer en reflectiepaaltjes was aangereden, maar ondanks dat kon hij zijn weg zelfstandig vervolgen. De weg beheerder heeft ter plaatse de paaltjes weer terug op hun plaats gezet.

 

De bemanning van de Ts 4533 heeft nadien de weg gereinigd van blubber en gras, en kon vervolgens gaan inpakken. Na het vertrekken van de Ts 4533 is de weg iets voor half negen weer door de politie vrijgegeven. Rond half negen was de Ts 4533 weer terug op de post en uitruk gereed.

 

Voor meer foto's klik hier >>

 

Tekst:
Foto's:
 
Richard Labeur
Richard Labeur
 
<< Terug naar vorige pagina