09-03-2008 | 20:49 Brandweer rukt uit voor verbrande kippetjes
 

MIDDELBURG – De Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg is zondag avond rond tien voor negen uitgerukt naar een melding van een binnenbrand in de rode flat aan de Meanderlaan in de Middelburgse wijk Dauwendaele.

 

De Ts 4533 van de post Torenweg en de Al 4550 van de post Stromenweg gingen onder prioriteit één ter plaatse. Toen de Ts 4533 als eerste ter plaatse kwam stond de buurman van de woning de brandweer al op te wachten. Hij vertelde de bevelvoerder dat hij de brandweer had gebeld omdat zijn buurman tijdens het koken in slaap was gevallen en dat de kip in de oven daardoor aangebrand was, wat voor de nodige stank en rookoverlast zorgde in de flat. Omdat er geen brand was ging de aanvalsploeg met de bevelvoeder gewapend met een CO 2 blusser een kijkje in de woning nemen, maar er hoefde niet geblust te worden. Ramen en deuren werden opengezet om de aangebrande lucht uit de woning te krijgen. Vervolgens kon de waterwinning worden opgeruimd en de tankautospuit weer ingepakt.

 

De autoladder 4550 was onder prioriteit twee doorgereden maar hoefde niet ingezet te worden. Binnen een half uur was de Ts 4533 weer terug op de post en uitruk gereed.
 

Voor meer foto's klik hier >>

 

Tekst:
Foto's:
 
Richard Labeur
Richard Labeur en Roland de Jong HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina