04-03-2008 | 03:17 Brandweer rukt uit met groot materieel uit naar brand in school

MIDDELBURG -  De Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg is in de nacht van maandag op dinsdag rond kwart over drie met groot materieel uitgerukt naar een vermoedelijke brand in een school genaamd Basisschool de Vossenburg aan de Roozenburglaan in de Middelburgse wijk Dauwendaele.

 

De Ts 4533 (Torenweg), Ts 4530 en Al 4550 (Stromenweg) werden direct onder prioriteit één voor Middelbrand gealarmeerd omdat de melder door gaf dat het brandalarm van de school afging, en dat er een flinke rookontwikkeling boven het dak van de school zichtbaar was. In eerste instantie zou het gaan om Buitenhove, maar ter plaatse bleek het de school aan de schol aan de Roozenburglaan. De Ts 4533 van de Torenweg die zeer snel als eerste ter plaatse was heeft direct met de aanvalsploeg een verkenning uitgevoerd, maar al snel bleek dat er geen uitslaande brand zichtbaar was. Ook binnen was er verder geen vuur of rook te zien. De rook die de melder zag bleek condens te zijn afkomstig van de CV ketel die flink aan het stoken was in de koude nacht.

 

Het nader berricht van de bevelvoerder van de Ts 4533 was dan ook ‘loze melding’. De Ts 4530, Al 4550, Ts 4533, OVD 4595 en HOVD 4594 konden dus al weer snel weer onverrichte zaken retour naar de post en terug naar bed keren. De politie die met meerdere eenheden ter plaatse was bleef nog even ter plaatse om de sleutelhouder op te vangen.
 

Tekst:
Foto's:
 
Richard Labeur
Richard Labeur
 
<< Terug naar vorige pagina