14-11-2007 | 20:26 Brandgerucht in flat zorgt voor onrust bewoners.
 

MIDDELBURG – Woensdagavond om drie minuten voor half negen is de tankautospuit van de post Torenweg samen met de autoladder van de post Stromenweg uitgerukt voor een binnenbrand melding in de Meanderflat aan de Meanderlaan in de Middelburgse wijk Dauwendaele.

 

Binnen enkele minuten rukten de beide wagens samen met de OVD onder prioriteit één uit naar het adres. Bewoners hadden een brandlucht geroken in en om het trappenhuis en hadden 112 gebeld. Ter plaatse bleek er inderdaad een brandlucht te hangen boven in het trappenhuis en zodoende heeft de bemanning van de Ts 4533 een onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak, ook de politie die met meerde eenheden ter plaatse was keek in de buurt rond. Diverse gedeelten op verschillende etage’s rond het desbetreffende trappenhuis werden doorzocht maar dit leverde niets op. Ook de ruimte onder in het trappenhuis waar de vuilcontainers onder aan de vuilstortkoker staan is doorzocht, echter trof men ook hier niets aan.

 

Zodoende konden de Ts 4533, de AL 4550 en de OVD 4595 weer onverrichter zaken retour naar de post.

 

Na meerdere malen telefonisch overleg met de OVD te hebben gehad werden om twintig minuten over negen de spuitgasten van de Torenweg wederom door de alarmcentrale opgepiept om met de Ts 4533 onder prioriteit twee ter plaatse te gaan naar de Meanderflat. Er waren weer meldingen binnengekomen van een penetrante brandlucht in en rond het trappenhuis, maar deze keer wat gespecificeerder…het zou uit de liftschacht komen! Na een grondig onderzoek in en rond de liftschacht gedaan te hebben kon men wederom geen oorzaak vinden voor de brandlucht. Voor de tweede maal die avond konden de brandweerlieden onverrichter zaken terug naar de post.

 

Naar alle waarschijnlijkheid hebben beide meldingen verband met elkaar, en tot op heden is over de oorzaak van de brandlucht nog niets bekend…
 

Voor meer foto's klik hier >>

 

Tekst:
Foto's:
 
Richard Labeur
Richard Labeur en Roland de Jong HVZeeland.nl
 
<< Terug naar vorige pagina