21-10-2007 | 15:53 Grote schade bij binnenbrand in Middelburg

 

MIDDELBURG – Zondagmiddag rond vijf voor vier is de post Torenweg samen met de post Stromenweg opgepiept voor een binnenbrand melding aan de Johan-Constantin Mathiasstraat in de Magistraatwijk in Middelburg-Zuid.

 

Binnen enkele minuten rukte vanaf de Torenweg de tankautospuit TS 4533 met een volle bak uit richting het brandadres, evenals de autoladder AL 4550 vanaf de Stromenweg. Toen de 33 als eerste ter plaatse kwam was er enige rookontwikkeling te zien vanuit de zolder, en de ramen begonnen zwart aan te slaan. Volgens omstanders zou het om een keukenbrand gaan en zou er niemand meer in het pand aanwezig zijn. Er werden twee stralen hoge druk en een waterwinning afgelegd. De aanvalsploeg ging naar binnen onder dekking van de hoge druk en heeft de brand die inderdaad in de keuken woede geblust.

 

Het huis is vervolgens in zijn geheel doorzocht op eventuele slachtoffers, en de ramen werden opengezet waardoor de rook die binnen hing weg kon door middel van de overdrukventilator. Slachtoffers zijn gelukkig niet gevonden. De ladder van de AL 4550 is even omhoog geweest voor een korte inspectie vanaf boven af maar kon weer snel inpakken en retour richting de post. Wel moest er nog een rioolput geopend en ontstopt worden om het overtollige blus water af te voeren. Er had zich inmiddels een flinke plas in de stoeprand ontwikkeld.


De schade aan de woning is groot, voornamelijk door de rook. Een medewerker van de verhuurder is ter plaatse geweest. De oorzaak van de brand ligt waarschijnlijk bij kookwerkzaamheden in de keuken door kinderen, volgens omstanders zouden de ouders niet thuis zijn geweest.

 

Na zo’n anderhalf uur was de TS 4533 klaar en kon retour richting de Torenweg.

 

Voor meer foto's klik hier >>

 

Tekst:
Foto's:
 
Richard Labeur
Richard Labeur, Frans bosscha en Rolf de Feijter
 
<< Terug naar vorige pagina