07-06-2007 |  Beste Brandweerploegen strijden voor plaats in landelijke finale

MIDDELBURG -
Zaterdag 16 juni worden in Middelburg door de post Torenweg van de stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-Middelburg landelijke brandweerwedstrijden georganiseerd.

Negen groepen van binnen en buiten de Zeeuwse provincie strijden deze dag voor een plaats in de landelijke finale, met als einddoel om landskampioen te worden in de klasse 112.

Het organiserend korps heeft alles uit de kast gehaald om een zo realistisch mogelijk scenario te presenteren, wat dit is wordt vooraf niet bekend gemaakt. Het gaat immers niet alleen om de strijd voor de eerste plaats, maar brandweerwedstrijden zijn er ook om de kennis en kunde van de brandweer te toetsen en op peil te houden. De ploegen krijgen een opdracht te verwerken uit een 112-melding en dit kan van alles zijn.

Het is deze keer gelukt om een locatie te vinden die ook voor het publiek een goed beeld geeft van de inzet van de verschillende ploegen. Het is dan ook een uitstekende gelegenheid voor inwoners van Zeeland om een blik te werpen in de keuken van de brandweer.

Belangstellenden kunnen zich zaterdag 16 juni melden bij de brandweerpost aan de Torenweg, naast de Overloper in Middelburg. Om 08:00 uur start de eerste ochtendploeg en na een pauze omstreeks 12.00 uur start om 13:00 uur de eerste middagploeg. Naar verwachting zal de laatste ploeg starten om 15:35 uur.

De drie beste ploegen van deze wedstrijd zullen doorgaan naar de landelijke finale die gehouden  wordt op 29 september a.s. in Oudenbosch.

Overigens vindt op 23 juni a.s. de laatste selectiewedstrijd van dit seizoen plaats in Haamstede. Hier strijden zeven ploegen voor een plaats in de landelijke finale. Ook hier is publiek welkom.

 

Tekst:
Foto's:
 
Aart van Oosten

 
<< Terug naar vorige pagina