21-04-2007 | 09:04  Lekkende gasleiding in de wijk Mortiere

MIDDELBURG -
De Duke Ellingtonstraat in de Middelburgse nieuwbouwwijk Mortiere is zaterdagochtend enige tijd afgesloten geweest vanwege een gaslekkage.

Tijdens graafwerkzaamheden was een leiding geraakt en hierdoor was een lekkage ontstaan. De melding kwam rond 09.00 uur binnen bij de Regionale Alarmcentrale (RAC) in Middelburg. Die stuurde de tankautospuit 4533 van de post Torenweg van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg met spoed ter plaatse.

Afgesloten
De brandweerlieden hebben ter plaatse geconstateerd dat er inderdaad sprake was van een lekkage. Medewerkers van energiebedrijf DELTA hebben het lek gedicht. Tussentijds stond de brandweer stand-by en werd de omgeving ontruimd. Ook werd de straat afgesloten. Omdat de straat maar vanaf één zijde te bereiken is in verband met werkzaamheden, konden veel bewoners niet weg.

De medewerkers van DELTA slaagden er even voor 10.00 uur in om het gat volledig te dichten. Nadat het sein 'veilig' was gegeven werd de straat weer vrijgegeven en konden de brandweerlieden weer terug keren naar de kazerne.

Enkele woningen hebben enige tijd zonder gas gezeten.

Voor meer foto's klik hier >>
 

Tekst:
Foto's:
 
Roland de jong (HVZeeland)
Kees Marijs en Roland de jong
 
<< Terug naar vorige pagina