21-02-2007 | 21:59  Post torenweg controleert schip na brand

 

MIDDELBURG – Woensdagavond om tien uur is de blusgroep van de post Torenweg opgepiept voor een na-controle op het baggerschipschip de ‘ Hydra’ , liggend in de haven van het Arne-kanaal aan de Uijterschootweg in Middelburg.

 

Eerder die dag om kwart over vier is er waarschijnlijk als gevolg van laswerkzaamheden brand ontstaan in isolatiematerialen in de machine kamer van het schip. Deze brand is door de beroepsploeg van de SGB geblust. Omdat er bij de kleine maar felle brand enorm veel hitte en rook vrij kwam die niet weg kon tussen de stalen huid en schotten van het schip is er besloten om diezelfde avond nog een controle op het schip uit te voeren.

De brandweer heeft de beschikking gekregen over de sleutels van het schip, en zodoende is de torenweg diezelfde avond even over tien uur met de Ts 4533 onder prioriteit 3 ter plaatse gegaan.

 

Omdat er in heel het schip nog steeds veel rook en roet hing als gevolg van de brand moesten de spuitgasten gewapend met een CO 2 meter en een warmtebeeld camera met ademlucht op de controle uitvoeren op het schip. Na alle kamers doorzocht te hebben bleek er verder niets aan de hand te zijn. Wel hing er nog veel rook en warmte in het schip, maar de ventilatie functioneerde verder naar behoren dus men hoefde zich verder geen zorgen te maken.

 

De beroepsploeg zal donderdag ochtend nog een keer langs gaan, en de sleutels van de boot weer aan de eigenaar overhandigen. De Post Torenweg was binnen een uur na de melding weer terug op de post en uitruk gereed..

 

Voor meer foto's 4533 post Torenweg klik hier >>

En voor foto's 4530 dagdienst klik hier >>

 

Tekst:
Foto's
Richard Labeur
Richard Labeur