05-02-2007 | 18:01  Post Torenweg gealarmeerd voor autobrand in Erasmuswijk

 

MIDDELBURG – De blusgroep van de Torenweg is maandagavond om even na zessen gealarmeerd voor een autobrand aan de Amnestylaan in de Erasmuswijk in Middelburg-Zuid.

 

Een voorbijganger had een hoop rook zien komen vanonder de motorkap van een taxibus die geparkeerd stond aan de Amnestylaan, en heeft vervolgend 112 gebeld. Deze alarmeerde de Post Torenweg om onder prioriteit één ter plaatse te gaan.

Zover kwam het echter niet. De eigenaar van de bus kon de voorbijganger geruststellen door te vertellen dat het een lekke koppakking betrof die olie op het warme motorblok lekte. Dit veroorzaakte gedurende zo’n vijf minuten een grote witte rookwolk die vele buurtbewoners tot onrust aanjoeg. Wederom werd er 112 gebeld om te melden dat het een loze melding betrof en dat alles onder controle was. Op het moment dat de Ts 4533 met een volle bezetting  inmelde was dit net bekend op de AC en zodoende kon de Tas binnenblijven, en konden de spuitgasten weer naar hun maaltijd terugkeren.

 

De politie heeft nog even een kijkje genomen, maar van verdere overlast was geen sprake.

De taxibus zal hedenavond nog voor een andere omgewisseld worden zodat de dagelijkse passagiers morgen weer gewoon naar hun school en dagbesteding gebracht kunnen worden.

 

Tekst:
Foto's
Richard Labeur
Richard Labeur