28-01-2007 | 20:40  Wederom lift opsluiting bij het NS station Kanaalweg Middelburg

 

MIDDELBURG -  Wederom lift opsluiting Kanaalweg bij NS station in Middelburg

 

Een uur en tien minuten na de eerste ‘ loze’  melding is de post Torenweg wederom opgepiept om onder prioriteit twee ter plaatse te gaan naar een liftopsluiting aan de Kanaalweg, het NS station in Middelburg. De personen waar eerder van gemeld werd dat ze reeds uit de lift bevrijd zouden zijn zaten blijkbaar nog steeds vast in de lift.

 

Kort daarop rukte de Ts 4533 met acht man wederom uit naar het station. Toen zijn ter plaatse kwamen was de politie al met twee eenheden ter plaatse. Na de brandkluis met daarin de sleutels van het motorhuis van de lift geopend te hebben konden de brandweerlieden de stroom van de lift halen, en de lift handmatig naar beneden draaien. Vervolgens zijn handmatig de deuren van de lift geopend en konden de twee personen na zo’n twee en een half uur vast te hebben gezeten uit de lift stappen.

De politie heeft vervolgens de twee jonge heren ondervraagd, mogelijk dat zij zich zonder reden op het station hebben bevonden en dus onnodig gebruik hebben gemaakt van de lift. Ook was de lift vanbinnen dusdanig beschadigd dat de agenten ook hier hun vraagtekens bij hadden.

 

De lift zal tot zeker tot maandagochtend onbruikbaar zijn, de beheerder is op de hoogte gesteld. Binnen drie kwartier was de Ts 4533 weer uitruk gereed op zijn post.

 

 

Voor meer foto's klik hier >>

 

Tekst:
Foto's
Richard Labeur
Richard Labeur