18-01-2007 | 15:04 Post Torenweg maakt overuren voor omgewaaide bomen en andere stormschade

 

MIDDELBURG - Rond drie uur donderdag middag werd de Post Torenweg opgepiept om zich in te melden op het C 2000 net van 4500 , ofwel de hoofdkazerne van de SGB aan de Stromenweg te Middelburg. Al het communicatie verkeer van gealarmeerde voertuigen verliep toen inmiddels via de hoofdpost van het desbetreffende brandweer korps, dit noemt men lokale coördinatie (stormscenario). Op deze manier word de alarmcentrale in middelburg ontzien van al het portoverkeer en kan deze zich volledig richten op het aannemen van meldingen en het alarmeren van voertuigen en manschappen.

 

De torenweg heeft samen met alle andere posten van de SGB die middag en avond zo’n 175 meldingen gereden voor omgewaaide bomen op oa auto’s, huizen en wegen, rondvliegende dakpanelen van kantoren en flats en afwaaiende dakpannen, de kettingzaag heeft overuren gedraaid. Verschillende melding werden zelf onder prioriteit één gereden omdat er direct gevaar voor de omgeving bestond. In totaal heeft de post Torenweg vanaf half de middag tot eind van de avond 18 meldingen afgehandeld, met een kleine onderbreking op de post samen met de blusploeg van Arnemuiden om nog een avondmaal te nuttigen.
 

Hoewel de schade die de storm veroorzaakt heeft enorm is (sprake van rond de 200 miljoen euro) zijn er gelukkig op wat licht gewonden na verder geen slachtoffers gevallen in onze provincie. Volgens de weerkundigen was dit een van de zwaarste stormen die ons land de afgelopen tientallen jaren getroffen heeft.

 

Voor meer foto's klik hier >>

 

Tekst:
Foto's
Richard Labeur
Rolf de Feijter, Roland de Jong, Marijn Karman en Richard Labeur