14-01-2007 | 14:13 Flinke rookontwikkeling bij brand Bowling en Partycentrum "De Kruitmolen"

 

MIDDELBURG - De blusgroep van de Post Torenweg is samen met de ladderwagen 4550 van de Post Stromenweg zondagmiddag rond kwart over twee gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij Bowling en Partycentrum ‘de Kruitmolen’aan de Kruitmolenlaan te Middelburg.

 

Toen de Ts 4533 binnen enkele minuten ter plaatse kwam werd direct het nader bericht ‘middel-brand’ gegeven, en werd de Ts 4530 van de Post Stromenweg onder prioriteit één ter plaatse gevraagd.

De 33 zette meteen een gecombineerde binnen en buitenaanval in met twee stralen hoge druk. De brand was inmiddels door de ventilatieschacht naar buiten geslagen, en grote zwarte rookwolken waren vanuit de weide omtrek boven Middelburg-Zuid zichtbaar.

 

Het bowlingcentrum waar op dat moment een wedstrijd bezig was is door de eigenaar ontruimd, dit verliep erg vlot en zonder paniek. De eerste aanval verliep erg succesvol, want op het moment dat de spuitgasten van de 33 die aanval inzetten werd de rook zichtbaar minder en het vuur was binnen enkele minuten geblust. De Al 4550 heeft gedurende het incident stand-by gestaan met het bluskanon op de korf.

 

Vervolgens zijn samen met de inmiddels ter plaatse gekomen Ts 4530 de ventilatieschachten gecontroleerd en heeft men het gehele pand geventileerd. Ook de eigendommen van gasten van het partycentrum werden naar buiten gebracht en er is geprobeerd om verdere water schade aan de houten (bowling) vloeren in het pand te voorkomen. Na zo’n  anderhalf uur konden de ongeveer 20 brandweermensen weer terug naar de post.

 

De oorzaak van de brand is mogelijk kortsluiting in een afzuiginstallatie die in de ventilatieschacht gemonteerd was. Stichting Salvage is door de OVD ter plaatse gevraagd en heeft namens de verzekeraars de schade opgenomen. Als alles mee zit is het bowling centrum maandag gewoon weer geopend.

 

Voor meer foto's klik hier >>

 

Tekst:
Foto's
Richard Labeur
Izaäk Verkeste, Kees Marijs, Richard Labeur, Frans Bosscha,Kevin Catsman en Roland de Jong.