23-11-2006 | 20:00 Containerbrand schoolplein Franciscusschool


MIDDELBURG -
De blusgroep van de post Torenweg is donderdagavond uitgerukt voor een brandende container naast de Franciscusschool aan Westmede in de Middelburgse wijk Dauwendaele.

Binnen enkele minuten rukten de vrijwilligers van de Torenweg onder prioriteit één uit met een volledige bezetting van acht man, en waren zij binnen twee minuten met de Ts 4533 ter plaatse. De aanvalsploeg is de brand met één straal hoge druk te lijf gegaan. Na even blussen was de metalen container gevuld met afval voor de helft gevuld met water, en waren de vlammen gedoofd. Ondertussen had de waterploeg een waterwinning afgelegd op de 33, en kon deze weer volledig gevuld worden.

 

Binnen vijf minuten kon de bevelvoerder van de 33 het sein ‘kleine brand - brand meester’ geven.

 

De alarmcentrale in Middelburg heeft de brandweer onder prioriteit één laten rijden omdat bij de melding verteld werd dat de container direct naast de school stond. De brandweerlieden hebben nog even kort rondgekeken op het schoolplein omdat men brandstichting vermoed, de politie is ook ter plaatse geweest met één voertuig.

 

Na zo’n twintig minuten konden de spuitgasten weer terug naar de kazerne, en kon de bevelvoerder de Ts 4533 weer uitruk gereed melden.

Voor meer foto's klik hier >>

Tekst:
Foto:
Richard Labeur
Richard Labeur