20-11-2006 | 15:42 Grote schuurbrand Veerseweg Arnemuiden


ARNEMUIDEN - In een grote boerenschuur aan de Veerseweg in Arnemuiden heeft maandag een grote brand gewoed. Twee personen raakten gewond.

Door nog onbekende oorzaak brak rond half vier brand uit in de vrijstaande loods. Direct gingen twee blusvoertuigen en een ladderwagen van de brand-
weer ter plaatse.

Al snel werd duidelijk dat er sprake was van een forse brand en zodoende werd groot materieel ter plaatse gevraagd. Vanuit onder meer Middelburg, Arnemuiden, Vlissingen en Oost-Souburg werden brandweerploegen richting de brand gestuurd.

Asbest
Doordat er mogelijk asbest vrijkwam bij de brand werd het toegestroomde publiek op grote afstand gehouden. In verband met de asbest is in de omgeving van de loods het dragen van beschermende kleding verplicht gesteld. Volgens de brandweer is er echter geen direct gevaar voor de omgeving aangezien er nauwelijks bebouwing is in de directe omgeving van de loods.

Als gevolg van de brand liepen twee personen problemen op met de ademhaling. Zij werden door het personeel van toegesnelde ambulances behandeld. Over hun toestand is nog geen duidelijkheid. De gewonden zijn afgevoerd naar ziekenhuizen in de regio.

Het nablussen van de brand zal nog tot laat in de avond duren.

Voor meer foto's klik hier >>

Tekst:
Foto:
Roland de Jong HVZeeland.nl
Rolf de Feijter, Izaak Verkeste, Kees Marijs en Roland de Jong HVZeeland.nl