11-11-2006 | 02:02 Post Torenweg rukt uit naar brandend schuurtje


MIDDELBURG – De post Torenweg is in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november rond twee uur uitgerukt naar een brandend schuurtje aan de Eendrachtsweg in Middelburg.
 

Binnen enkele minuten rukten de vrijwilligers onder prioriteit 2 uit met de Ts 4533. Onderweg naar het brandadres waren er in de verte al vuurverschijnselen waar te nemen. Ter plaatse bleek er een schuurtje aan de rand van een weiland volledig in de brand te staan. Met een betonschaar heeft de brandweer zich toegang tot het schuurtje verschaft, en is een aanval met één straal hoge druk gestart. Omdat er in de buurt geen waterwinning aanwezig was is men heel voorzichtig te werk gegaan met de 1500 L uit die de tankautospuit zelf meevoert. Desondanks bleek dit toch niet voldoende te zijn. Toen de de vlammen enigszins geblust waren, maar er nog goed nageblust moest gaan worden, werd de Ts 4533 als tweede wagen onder prioriteit 1 ter plaatse gevraagd enkelen honderden meters verderop bij een brandende schuur met haardhout aan de Molendijk, midden in het dorp Nieuw en sint Joosland.  

Daar heeft men de blusgroep Arnemuiden geassisteerd bij het blussen van deze inmiddels grote brand. De blusgroep Oost-Souburg is nog ter plaatse geweest, maar is niet meer actief ingezet op deze brand. Met een volle tank is de ‘33’ weer terug gereden naar de Eendrachtsweg om daar de brand volledig af te blussen.

 

Na enkele uren hard werken kon de ‘33’ zich weer uitruk gereed melden op de post, en kon men weer naar bed terugkeren.

Voor meer foto's klik hier >>

Tekst:
Foto's
Richard Labeur
Richard Labeur