08-10-2006 | 21:02 Post Torenweg rukt uit voor brandmelding in flat
 

MIDDELBURG - Even over negenen zondag avond zijn de vrijwilligers van de post Torenweg opgepiept voor een buitenbrand melding aan het Goudend in de Middelburgse wijk Dauwendaele.

 

Binnen enkele minuten rukten de spuitgasten onder prioriteit één uit naar het brand adres met Ts 4533. Toen zij de kazerne uitreden kregen zij te horen dat de melding inmiddels een binnenbrand betrof op de vijfde etage van de seniorenflat aldaar. Hierop werd ook de autoladder 4550 van de post Stromenweg onder prioriteit één ter plaatse gevraagd. Toen de Ts 4533 van de Torenweg ter plaatse kwam was er echter niets te zien. Een bewoner van een huizenblok aan de overkant zou een steekvlam hebben waargenomen bij de brandtrap ter hoogte van de vijfde etage. De aanvalsploeg heeft hierop een onderzoek ingesteld. Echter was er nergens een brandhaard te bekennen. Ook in de bossages naast de flat zou er vuur waargenomen zijn, maar hier was ook geen brand te ontdekken.

 

Volgens een bewoner zou het goed kunnen dat er jongeren bij de brandtrap en om de flat hebben rondgehangen. Mogelijk dat dit iets met de melding te maken heeft gehad.

 

Na een half uur konden de spuitgasten onverrichter zaken weer retour naar de post. De Al 4550 is overigens niet meer ter plaatse geweest.

Voor meer foto's klik hier >>

Tekst:
Foto's
Richard Labeur
Richard Labeur