26-08-2006 | 08:00 Post Torenweg wind eerste prijs bij onderlinge wedstrijden Stadsgewest Vlissingen Middelburg.

MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag was het Stadsgewest weer het toneel van de jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden. De posten van het Stadsgewest streden om de felbegeerde wisseltrofee die uiteindelijk door de Post Torenweg werd gewonnen.

 

De post Torenweg startte om 08.00 uur bij het spel van Post Olympiaweg. Deze post had een oefening uitgezet op het KSG terrein waarbij met ademlucht, schuim, ski’s en klompen een slachtoffer gered moest worden. Vervolgens ging men naar het Badstrand aan de Boulevard waar de ambulancedienst op het strand een loodzwaar parkoers had uitgezet met water, groene zeep en een redbrancard. Daarna een oefening op de Post Stromenweg met opnieuw ademlucht, water en (echt) vuur.

Vervolgens een echte inzetoefening van de Post Veerseweg. Automatische brandmelding Damplein 1A, prio 1 dus ging de 4533 met toeters en bellen ter plaatse. Er bleek een brand te woeden op de begane grond met een slachtoffer in de kelder. Inzet van 2 stralen hoge druk en ademlucht was voldoende deze klus te klaren. Daarna een thuiswedstrijd, de opdracht van Post Torenweg, locatie Met Meiveld. Hier moest men geblindeerd, onder leiding van een bevelvoerder op afstand, een doolhof afleggen om een elektrische toeter uit te zetten en vervolgens een slachtoffer te redden. Ter bescherming moest uiteraard een straal hoge druk worden meegenomen. Gelijktijdig moest de andere helft van de ploeg met een hydraulische spreider plastic flessen met water vervoeren over een hindernisparkoers. In Arnemuiden moesten we de (arnemuidse) vlag hijssen, niet zo eenvoudig want de vlaggenmast stond aan de andere zijde van het Arnekanaal en kon alleen bereikt worden met een touwbrug. Dat we ook hier niet helemaal droog bleven hoeft verder geen toelichting. Tenslotte het eindspel, georganiseerd door Post Oost Souburg. Hier streden alle 6 de ploegen gelijktijdig. Er moest een kliko met water worden gevuld. Water moest gehaald worden in een vijver over een hindernisparkoers, ook hier weer een zwaar onderdeel.

 

Bij de prijsuitreiking bleek dat Post Torenweg net de Ambulancedienst voor is gebleven en de wisseltrofee voor 1 jaar op de post mag hangen.

Klik hier voor meer foto's >>

Tekst:
Foto:
Ron Catsman
Izaäk Verkeste, Henk Hofstra, Sjaak Marijs