22-07-2006 | 00:26 Brandweer rukt uit voor brandmelding op industrieterrein Arnestein.

MIDDELBURG - De brandweerpost Torenweg is in de nacht van Vrijdag 21 Juli op Zaterdag 22 Juli rond half één gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Arnesteinweg te Middelburg.

 

Met een volle bezetting van acht man rukte de vrijwilligers onder prio één uit met de Tas 4533. Maar na een rondje over het industrieterrein gereden te hebben werd er geen vuur aangetroffen, wel was er een sterke brandlucht te ruiken. De bevelvoerder nam contact op met de AC en die melde dat medewerkers van een bedrijf dat op het industrieterrein gevestigd is vlammen zagen komen van boven een dijk aan de zuidkant van het industrieterrein. De ‘33’ is vervolgens via de Nieuwlandseweg naar de andere kant van de dijk gereden, en daar bleek inderdaad een buitenbrand te brand te woeden. Op het eerste gezicht leek er een graanveld in brand te staan en daarom werd er direct met een verkenning gestart. Blussen met water kon niet direct omdat de brand moeilijk te bereiken was. Na de eerste verkenning bleek dat de brand niet in het graanveld woede maar in een droge sloot en op de dijk erachter. Met vier man is men vervolgens met vuurzwepen het vuur te lijf gegaan. De Tas is omgereden om vanaf een andere kant te proberen het vuur te bereiken, en dit lukte. Met één straal hoge druk werden de smeulende resten afgeblust. Na zo’n drie kwartier konden de spuitgasten weer terugkeren naar de post.

 

Omdat er een brandend hoopje hout werd aangetroffen vermoed men brandstichting. Enkelen meters dijk en slootkant zijn zwartgeblakerd.

Klik hier voor meer foto's >>

Tekst:
Foto:
Richard Labeur
Richard Labeur