16-06-2006 | 01:01 Brandweer blust brandende brommer NS station Middelburg


MIDDELBURG - In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juni rond één uur is de post Torenweg gealarmeerd voor een buitenbrand bij het NS station te Middelburg. Er zou aldaar in het tunneltje onder het perron een brommer in de brand staan.

 

Binnen vier minuten rukten de vrijwilligers onder prioriteit 1 uit met Ts 4533, en binnen drie minuten waren zij ter plaatse. De politie was inmiddels al ter plaatse en hield de boel in de gaten tot de brandweer arriveerde. De spuitgasten hebben met één straal hoge druk de brommer geblust en het geblakerde wrak het tunneltje uitgesjouwd. Vervolgens heeft men het trappenhuis met schuim bespoten om de olie en brandstof die uit de brommer gelopen was weg te spuiten. Met speciale chemicaliën is de olie geneutraliseerd om de gladheid op de trap tegen te gaan. Na een half uurtje kon men weer gaan inpakken en terugkeren naar de kazerne.

 

De brommer is vermoedelijk naar beneden gegooid en is halverwege de trap op een plateau blijven liggen en in brand gevlogen of gestoken. De politie heeft van het voorval melding gemaakt. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen op het nummer 0900-8844

 

Klik hier voor meer foto's >>

 

Tekst:
Foto:
 
Richard Labeur
Richard Labeur