09-06-2006 | 16:31 Brandweer rukt uit voor brandje stationsrestauratie NS station Middelburg


De Brandweer van Stadsgewest Vlissingen-Middelburg is vrijdag aan het eind van de middag uitgerukt voor een brandje in de stationsrestauratie van het NS station in Middelburg. Het betrof een kleine brand in het toilet gedeelte van het restaurant dat aan perron 1 in het station gevestigd is.

In eerste instantie rukte onder prioriteit 1 de beroepsploeg uit met Ts 4538 en Al 4550, ook de OVD 4595 ging onmiddellijk ter plaatse. Omdat er nog mensen in het gebouw aanwezig waren en er sprake was van forse rookontwikkeling werd er binnen vier minuten al opgeschaald naar middelbrand, en werden de vrijwilligers van de post Torenweg opgepiept. De dagdienst kwam net terug van een melding in Ritthem en was binnen vijf minuten ter plaatse. Daar bleek de brand al geblust te zijn door het personeel. De inzet van de Ts 4533 die net uit de kazerne was bleek dus niet meer nodig en werd gecanceld. Na enkele meters konden zij weer terugkeren naar de post. De brandweer heeft eerst het restaurant ontruimd omdat er nog diversen mensen zaten te eten. Vervolgens is men het pand gaan ventileren omdat het achter in het toilet gedeelte nog vol rook stond. Een brandje van wat papier en plastic in een wastafel was de boosdoener.

Direct na de melding werd er door de OVD besloten om het treinverkeer stil te leggen, dit is overigens niet meer gebeurd. Men vermoed dat brandstichting de oorzaak van het brandje is.

Tekst:
Foto:
 
Richard Labeur
Richard Labeur