08-06-2006 | 18:10 Post Torenweg rukt wederom uit na flat Meanderlaan voor persoon in de lift.

 

Donderdagavond even over zessen werd de OVD opgepiept om contact te leggen met de AC Zeeland. Het betrof overleg over een persoon die vastzat in een lift in de Meanderflat aan de Meanderlaan in de Middelburgse wijk Dauwendaele.

Tegenwoordig is dit bij deze flat een standaard procedure geworden, aangezien er bijna wekelijks meldingen komen over vastzittende liften in deze flat. Bijna de helft van deze meldingen is overigens loos. De storingsmonteur van de leverancier of beheerder van de liften moet twee uur rijden hier vandaan komen, dus als er iemand in de lift vast zit kun je die daar niet op laten wachten.

 

De OVD heeft in dit geval beslist dat er een inzet nodig was, dus twee minuten later is de post Torenweg opgepiept om onder prio 2 naar de flat uit te rukken. Binnen tien minuten waren de vrijwilligers ter plaatse. Er bleek inderdaad een man in de lift opgesloten te zitten.

 

De bevelvoerder stuurde een en twee met gereedschap naar boven, en drie en vier bleven met sleutels beneden. Binnen vijf minuten was de man weer uit de lift.

Door de lift met een speciale sleutel op brandweerbediening te zetten kan heel simpel de lift bediend worden, en dus ook de deur geopend worden. De lift was op twee centimeter na al beneden dus de persoon kon zo de lift uitstappen.

 

De bevelvoerder melde aan de AC dat de persoon bevrijd was en dat de lift buiten bediening achter werd gelaten.

 

Binnen een kwartiertje rukten de spuitgasten (die inmiddels een hoop ervaring hebben opgedaan met liften) weer in naar de post, en konden sommigen zich klaar gaan maken voor een training met gaspak-team bij de Total raffinaderij te Vlissingen-oost.

 

Tekst:
Foto:
 
Richard Labeur
Richard Labeur