29-05-2006 | 22:20 Post Torenweg rukt wederom uit na oplaaien brand Nieuw en Sint Joosland


De posten Torenweg en Stromenweg zijn Maandag avond even voor half elf wederom uitgerukt naar de woning aan de Scheldepoortstraat in Nieuw en Sint Joosland. Toevallige voorbijgangers zagen in de nok van het dak aan de achterkant van de woning rook en vuur verschijnselen en hebben 112 gebeld. De AC Zeeland heeft daarop de Ts 4533 van de Torenweg en de Al 4550 van de Stromenweg opgepiept om onder prio 1 naar het adres te gaan. De spuitgasten van de Torenweg waren nog op de post aanwezig en waren daarom zeer snel ter plaatse. Zij hebben een waterwinning afgelegd en zijn met twee stralen hoge druk gaan blussen in afwachting van de 4550 en de ovd 4595. Dit gebeurde vanaf de buitenkant want het pand mocht niet betreden worden in verband met instortingsgevaar. Om de brandhaard goed te doven moest het dak gedeeltelijk gesloopt worden. De ladder van de 4550 kan (nog) niet over het dak knikken en via de achterkant was het dak niet te bereiken voor de ladderwagen. De ovd besloot toen om de Hw 4551 van de post Olympiaweg op te roepen en met prio 1 ter plaatse te laten komen.

Toen deze ter plaatse was zijn de spuitgasten met de warmtebeeldcamera vanuit de hoogwerker gaan kijken waar de brand nog precies in het dak zat. Vervolgens is er een lage druk op de hoogwerker afgelegd en is men vanaf de korf met het kanon gaan blussen. Daarna zijn de dakpannen van het dakgedeelte afgehaald en is het overige vuur afgeblust.

Vervolgens is er nog één keer met de warmtebeeldcamera gekeken, maar de beelden gaven niets meer dan zwart aan…wederom ‘brand meester’.
 

Binnen een uur konden de spuitgasten weer inrukken voor een welverdiende nachtrust.

 

Klik hier voor meer foto's >>

 

Tekst:
Foto:
 
Richard Labeur
Richard Labeur