29-04-2006 | 20:36 Brand in slaapkamer Middelburgse woning

Middelburg - In een woning in de Meanderhof in de Middelburgse wijk Dauwendaele heeft vanavond rond kwart voor negen enige tijd brand gewoed in een slaapkamer van het huis.

De buren zagen rook uit het dakraam komen en hebben vervolgens 112 gebeld. De alarmcentrale Zeeland heeft vervolgens de vrijwilligers van de post Torenweg en de chauffeursgroep van de Hoofdpost aan de Stromen weg opgepiept en zij zijn beiden onder prioriteit 1 ter plaatse gegaan met de TAS 4533 (Torenweg) en LW 4550 (Stromenweg). Ook is de OVD 4595 onder prioriteit 2 ter plaatse gegaan. De eerste aanvalsploeg van de TAS had moeite om de brandhaard te vinden omdat de woning vanaf de eerste etage vol met rook stond en men geen hand voor ogen zag. Uiteindelijk heeft men in de slaapkamer op de 1e etage aan de achterkant van de woning een computer gevonden die vlam had gevat. Deze is door de brandweer met één straal hoge druk geblust nadat de stroom in de woning was afgesloten. 

De brandweer heeft 2 stralen hoge druk en een waterwinning afgelegd, ook is de overdruk ventilator ingezet om de woning te ventileren. De brandweer gaf het sein ‘kleine brand’ en kon na zo’n drie kwartier terugkeren naar de post.

De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De schade aan de woning is enorm door de grote roetontwikkeling die bij de brand vrij kwam. De buurt is tijdens het incident afgesloten geweest voor het verkeer en er vielen geen gewonden.

Meer foto's klik hier >>

Tekst:
Foto's:
 
Richard Labeur
Richard Labeur