28-03-2006 | 20:03 Post Torenweg assisteerd bij felle woningbrand Oost-Souburg

OOST-SOUBURG -
In Oost-Souburg heeft vanavond een felle woningbrand gewoed.

Rond acht uur brak brand uit in de garage van een woning aan de Vesting 23 in Oost-Souburg. Direct na de eerste melding bij de Regionale Alarmcentrale Zeeland werden de tankautospuit 4532 van Oost-Souburg en de ladderwagen 4550 uit Middelburg beiden onder prioriteit één ter plaatse gevraagd.

Binnen een paar seconden gaven de centralisten van de alarmcentrale het sein "middelbrand". Zodoende werd ook de tankautospuit 4533 van de post Torenweg opgeroepen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, kwam er veel rook uit de garage. Inmiddels sloeg het vuur ook al door richting het dak van de garage en verspreidde de rook zich door de gehele woning.

De brandweer heeft het vuur geblust. Door de brand is forse schade ontstaan. Ook een naastgelegen woning raakte beschadigd. Bij de brand is één ambulance ter plaatse geweest. De eigenaar van de woning is bij de brandgewond geraakt.

De brand is ontstaan door dat de man benzine over zich heel had gekregen, toen hij aan zijn motor aan het knutselen was. De benzine vloog in brand door een elektrisch straalkacheltje wat in de garage stond.

Meer foto's klik hier >>

Tekst:
Foto:
 
René van Kleven
Roland de Jong (HVZeeland.nl)