25-03-2006 | 10:30 Post Torenweg speel 112 wedstrijd in Aardenburg

Aardenburg
Post Torenweg heeft gisteren, 25 maart, deelgenomen aan wedstrijden klasse 112 te Aardenburg.

De melding was rookontwikkeling uit een pand aan de Vleeshouwerstraat te Aardenburg.

Van eventuele slachtoffers was niets bekend.

Ter plaatse gekomen bleek dat een schilder tijdens het afbranden van een luik brand had veroorzaakt in een oude werkplaats. De schilder schrok zodanig dat hij van zijn ladder viel, precies op een ijzeren staaf welke in de grond stond. Deze staaf was totaal door zijn bovenbeen geschoten.

De schilder vertelde nog dat zijn maat nog binnen was voor hij buiten kennis raakte door een slagaderlijke bloeding. De vlam van zijn gasbrander brandde nog en via de slang kon je zien dat de gasfles in de werkplaats stond.

Nr 1 en 2 hebben de gevallen schilder in samenwerking met de ambulancedienst bevrijd met behulp van hydraulisch redgereedschap nadat de slagader door nr 1 is dichtgedrukt. De staaf is bij de grond afgeknipt. De schilder is met de staaf in zijn been afgevoerd naar het ziekenhuis.

Inmiddels waren 3 en 4 onder dekking van een hoge druk straal de werkplaats binnen gegaan en kwamen al snel het 2e slachtoffer tegen. Deze had forse brandwonden aan zijn handen. Na koeling is ook deze naar het ziekenhuis overgebracht. Vervolgens met 2 stralen hoge druk opnieuw het pand binnengegaan. De gasfles was overigens bij 1e verkenning al veilig gesteld. Met behulp van een laddertje kon de brand in de kap met de 1e straal worden geblust, de 2e straal maakte korte metten met de brand op de begane grond zodat het bericht “brand meester” kon worden gegeven.

Nablussen en ventileren maakte het karwei af.

Bij de prijsuitreiking bleek dat we de prioriteiten juist hadden gesteld. Het resultaat was een mooie 2e plaats.

Op 20 mei gaan we naar de 1e ronde gewestelijk. Plaats is nog niet bekend.

Meer foto's klik hier >>

Tekst:
Foto:
 
Ron Catsman
Mark de Nooijer