30-12-2005 | 21:24 Post Torenweg rukt twee maal uit voor automatische melding

MIDDELBURG - De vrijwilligers van de brandweerpost Middelburg-Zuid zijn vanavond twee maal uitgerukt naar Hotel Middelburg in Middelburg.

Even voor half tien werd de tankautospuit 4533 onder prioriteit één ter plaatse gevraagd bij het pand aan de Bosschaartsweg in Middelburg. Vanuit het pand was een zogeheten OBMS-A melding binnengekomen. De brandweerlieden waren, ondanks de slechte weersomstandigheden, binnen korte tijd ter plaatse.

Toen de sleutelhouder ter plaatse was kon een binnenverkenning worden uitgevoerd. Al snel kon het sein "loos alarm" worden gegeven. Binnen korte tijd konden de brandweerlieden weer inrukken naar de kazerne aan de Torenweg.

Toen de spuitgasten net terug op de post waren werden de brandweerlieden wederom onder prioriteit één ter plaatse gevraagd bij het pand. Ook dit maal was een automatische brandmelding binnen gekomen vanuit het pand. Ook dit keer ging het om een loze melding.

De oorzaak van de meldingen is vermoedelijk een storing. Na de twee melding werd duidelijk dat er water aan de brandmeldinstalatie hing. Overigens was er niemand in het pand aanwezig aangezien het hotel gesloten is tussen kerst en oud en nieuw.

Tekst:
Foto:
 

Roland de Jong [Redactie HVZeeland]
René van Kleven.