5-12-2004 | Post Torenweg assisteerd bij middelbrand in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt om een woningbrand te blussen in Oost-Souburg.

Bij de brand deed zich geen persoonlijk letsel voor.

Rond half twee kwam bij de GMZ in Middelburg de melding binnen dat er een schoorsteenbrand woedde in een woning aan de Spaarnestraat te Oost-Souburg. Toen de Souburgse brandweerlieden ter plaatse kwamen met de tankautospuit 4537 meldden zij het sein 'middelbrand'.

Zodoende kwamen, naast de inmiddels aanrijdende ladderwagen 4550 uit Middelburg en de Officier van Dienst 4595, ook brandweerlieden van de kazerne aan de Torenweg in Middelburg ter plaatse. Zij rukten uit met de tankautospuit 4533 en kwamen overigens ook met prioriteit 1 ter plaatse bij het incident.

De brandweer heeft de brand, die zich in het dak had verspreid, van bovenaf geblust door gebruik te maken van de capaciteiten van de Middelburgse ladderwagen. Een aantal dakpannen moest door de brandweer verwijdert worden om er zeker van te zijn dat de brandhaarden overal gedoofd waren. De schade aan het dak is behoorlijk.

Omdat het bij een dergelijke brand altijd moeilijk te zien is waar de brand zich allemaal heeft verspreid werd gebruik gemaakt van een warmtebeeldcamera. Met zo'n camera kunnen de brandweerlieden zien welke plaatsen (nog) extra warm zijn en waar dus mogelijk nog brand woedt.

De Spaarnestraat werd tijdens de bluswerkzaamheden, die geruime tijd in beslag namen, tijdelijk afgesloten door de politie.

Tekst: 

Foto's:  

Roland de Jong [HVZeeland.nl]

Manfred Berrevoets