27-11-2004 | Middelburgse brandweer bevrijdt twee mensen uit lift

MIDDELBURG - De Middelburgse brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een hulpverlening in een onlangs opgeleverd flatgebouw in Middelburg-Zuid.

Rond acht uur kwam bij de GMZ in Middelburg de melding binnen dat er iemand vast zou zitten in de lift van een flatgebouw aan de Johan Reigersberglaan in Middelburg. Daarop alarmeerde de GMZ de tankautospuit 4533 van de brandweerkazerne aan de Torenweg in Middelburg-Zuid.

De brandweerlieden van de post Torenweg gingen onder prioriteit 2 ter plaatse. Eenmaal ter plaatse kwam één van de melders naar de brandweerlieden met de mededeling dat er twee mensen in de lift vast zaten en dat ze mogelijk niet goed adem meer konden halen. Daarop snelden de brandweerlieden zich naar de lift. Gelukkig viel dat laatste mee.

Wel moesten de brandweerlieden zien de lift te openen. Omdat niet direct duidelijk was hoe men het beste bij de lift kon komen en omdat men de lift niet snel open kreeg, vroeg de bevelvoerder van de tankautospuit om de komst van de woningcorporatie. Deze zou ervoor zorgen dat er binnen tien minuten een medewerker ter plaatse kwam. 

Inmiddels deden enkele van de brandweerlieden nog een poging om de lift open te krijgen. Deze poging slaagde en de twee mensen die vast zaten in de lift konden weer vrij rondlopen...

Tekst:  Roland de Jong [HVZeeland.nl]