Motorrijden in Zeeland

Het is winter, de motor komt niet zoveel meer buiten.

Mooi weer rijder
Het is en blijft een hobby, alhoewel ik wel als het weer een beetje mee werkt in de winter rij(moet wel boven nul zijn)
De motor gebruik ik ook voor woon-werkverkeer(85 km per dag), ideaal en je bent lekker buiten. Na een dag binnen zitten op kantoor, is het heerlijk om op de motor te stappen en (via een omweg) naar huis te rijden. Bovendien is het met de huidige benzineprijzen nog voordeliger ook.
Nu hebben we in Zeeland gelukkig weinig last van files, wat dat btreft maakt het in reistijd niet zoveel uit.


25 jaar motorrijden
Ik rij al meer dan 25 jaar motor en nog altijd met evenveel plezier. Gemiddeld per jaar rij ik zo'n 7000 tot 8000 km. Voornamelijk in de provincie Zeeland waar ik woon, maar af en toe ook een uitstapje naar Belgie of Noord Frankrijk. Ik heb op deze site wat routes in de buurt beschreven en wat foto's erbij gezet om een indruk van de omgeving te geven. Zelf rij ik een Honda VFR800. In 2002 gekocht(bouwjaar 2001), dus nog niet met het VTEC blok. Probleemloze motor, je kunt het rustig aan doen, maar als je het gas even open draait zit de snelheid er meteen goed in. Of je nu 200 of meer per uur rijd(mag niet, wel leuk) of 80, geen enkel probleem.
2009 was een goed motorjaar, weinig neerslag en aangename temeperaturen, dus heel wat kilometers afgelegd.

De nieuwe VFR1200
Honda heeft de nieuwe VFR1200 in productie genomen, mooi ding?
Als je motormagazine MOTOR mag geloven fantastische rijeigenschappen.

Zeeland
In Zeeland kan het aan de kust in de zomer best druk zijn, vermijd dan de drukke badplaatsen zoals Domburg of Renesse, tenzij je een terrasje wil pakken en toeristje kijken. Het is hier gelukkig nog niet zo druk en kun je je gas eens lekker opendraaien zonder meteen weer in de ankers te moeten vanwege het vele verkeer. Na een dagje buiten de provincie is het altijd weer aangenaam terug te keren op Zeeuwse bodem en de rust ervaren die er hier nog heerst.

Ga naar het stoplicht, als het op groen springt kun je verderMaar Zeeland heeft nog meer te bieden, als je bijvoorbeeld graag vist, klik dan eens hier(nieuw venster):

-->