Ingrediënten:

  • 1 sjalotje
  • 1 dl witte wijn
  • 125 ml crème fraiche
  • 4 zwaardvissteaks
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 40 gr roomboter
  • 2 trostomaten
  • 2 tl kappertjes

Zwaardvis in beurre-blanc saus

Grill verwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en snipperen. In steelpan wijn en sjalotje aan de kook brengen en op hoog vuur in circa 5 minuten tot de helft laten inkoken. Crème fraiche erdoor roeren.

Zwaardvis met olie bestrijken. Bestrooien met zout en peper. Circa 10 cm onder grill schuiven en in ongeveer 8 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren. Boter in blokjes snijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaten in blokjes snijden.

Vier borden voorverwarmen. Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af boter met een staafmixer of garde door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op elk bord 2 eetlepels saus scheppen. Zwaardvis in midden leggen. Tomaat en kappertjes eromheen rangschikken. Rest van saus apart erbij geven. Serveren met tagliatelle en broccoli.