|
Zwaardvis in beurre-blanc saus Grill
verwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en snipperen. In steelpan
wijn en sjalotje aan de kook brengen en op hoog vuur in circa 5 minuten
tot de helft laten inkoken. Crème fraiche erdoor roeren. Zwaardvis
met olie bestrijken. Bestrooien met zout en peper. Circa 10 cm onder
grill schuiven en in ongeveer 8 minuten lichtbruin grillen, halverwege
keren. Boter in blokjes snijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden
in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaten
in blokjes snijden. Vier borden voorverwarmen. Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af boter met een staafmixer of garde door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op elk bord 2 eetlepels saus scheppen. Zwaardvis in midden leggen. Tomaat en kappertjes eromheen rangschikken. Rest van saus apart erbij geven. Serveren met tagliatelle en broccoli.
|