Ingrediënten:
- 8 tongfilets
- 1 sinaasappel
- 4 verse witte boterhammen
- 100 gr. bloem
- (zee)zout
- versgemalen peper
- 2 eieren, losgeklopt
- 200 gr. basmatirijst
- 1 dl + 1 el rijstwijn
- 200 gr, shii-take
- 1 dl groentebouillon
- 4 lente-uitjes, in stukken
- 150 gr. tauge
- 1 tl honing
- 1-2 el Japanse sojasaus (Kikkoman)
- 2 el fijngesneden koriander
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tomaat in blokjes
|
Krokant gefrituurde
tongfilets met Japanse rijst
Schil
de sinaasappel met een dunschiller, droog de schillen op een warme plaats,
bijvoorbeeld door ze twee dagen op een warme plaats te hangen. Rooster
de boterhammen en maal ze samen met de gedroogde sinaasappelschillen
fijn in de keukenmachine.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met zout en peper.
Haal de drooggedepte tongfilets eerst door het bloemmengsel, vervolgens
door de losgeklopte eieren en als laatste door het broodkruimmengsel.
Verhit de frituurolie tot 180 graden. De vis in gedeelten goudbruin
frituren en in de voorverwarmde oven warmhouden.
De rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken in 1 deciliter rijstwijn
en water en laten afkoelen. De steeltjes van de paddestoelen afsnijden.
De hoedjes en de steeltjes 5 minuten in de bouillon koken, de stelen
daarna weggooien. De bouillon zeven en de paddestoelhoedjes kleinsnijden.
In de wok de olie verhitten. De knoflook hierin drie minuten fruiten,
de paddestoelen en de lente-uitjes toevoegen en 3 minuten roerbakken.
De rijst toevoegen en al omscheppend warm laten worden. De rijst op
smaak brengen met honing, 1 eetlepel rijstwijn, sojasaus en koriander.
De Japanse rijst op de borden scheppen en de vis erop leggen. Schenk
er wat verse chilisaus naast en garneer met kleine blokjes tomaat.
Verse Chilisaus: 1 rood chilipepertje van zaadlijst ontdoen en
kleinsnijden. De pepersnippers met 3 eetlepels soja-olie, 1 of 2 theelepels
honing, 5 eetlepels Kikkoman Japanse sojasaus en 3 eetlepels groentebouillon
in de keukenmachine pureren. Tot slot 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
erdoor roeren.
|