Ingrediënten:

  • 12 scampi's
  • 3 el boter
  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • ¼ tl witte peper
  • 1 spaans pepertje
  • ¼ tl cayennepeper
  • ¼ tl oregano
  • sap van ½ citroen
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 3 gekruimelde beschuiten
  • basilicum
  • 3 el peterselie
  • zout
  • tagliatelle

Pittige scampi

Voeg eerst een beetje zout, peper, oregano en basilicum toe aan de verkruimelde beschuit. Doe daar ook 2 eetlepels parmezaan en peterselie bij. Smelt de boter en de olie in een pan die te gebruiken is in de grill en groot genoeg is om de scampi's te herbergen zonder ze te stapelen.

Als boter en olie warm zijn de fijngesneden knoflook toevoegen, evenals de witte peper, het spaanse pepertje, oregano en cayennepeper. Goed roeren. Na 3 minuten de scampi's toevoegen en het mengsel er goed inwrijven.

Voeg vervolgens het citroensap toe en roer stevig. Snel peterselie, broodkruimels en Parmezaanse kaas toevoegen. Opnieuw de scampi's er goed mee inwrijven. De garnalen moeten er dan mooi rose uitzien.

Zet tenslotte de pan onder de grill, voeg wellicht nog een beetje zout toe en wacht enkele minuten tot de kaas gesmolten is.

Serveer met gekookte pasta en gebruik parmezaan voor de garnering.