|
Pittige scampi Voeg
eerst een beetje zout, peper, oregano en basilicum toe aan de verkruimelde
beschuit. Doe daar ook 2 eetlepels parmezaan en peterselie bij. Smelt
de boter en de olie in een pan die te gebruiken is in de grill en groot
genoeg is om de scampi's te herbergen zonder ze te stapelen. Als
boter en olie warm zijn de fijngesneden knoflook toevoegen, evenals
de witte peper, het spaanse pepertje, oregano en cayennepeper. Goed
roeren. Na 3 minuten de scampi's toevoegen en het mengsel er goed inwrijven. Voeg
vervolgens het citroensap toe en roer stevig. Snel peterselie, broodkruimels
en Parmezaanse kaas toevoegen. Opnieuw de scampi's er goed mee inwrijven.
De garnalen moeten er dan mooi rose uitzien. Zet
tenslotte de pan onder de grill, voeg wellicht nog een beetje zout toe
en wacht enkele minuten tot de kaas gesmolten is. Serveer met gekookte pasta en gebruik parmezaan voor de garnering.
|