Het appartement


Startpagina

Algemene Informatie

Fotoboek

Prijslijst

Aanvraagformulier &
Contactadres


Uitstapjes

Aanbiedingen

Uitstapjes

Zoutelande ligt in Zeeland op het eiland Walcheren. Eigenlijk is Walcheren niet echt een eiland; sinds 1871 is het verbonden met Zuid-Beveland en dus feitelijk een schiereiland. Walcheren heeft een lange kustlijn met veel strand, hoge duinen, goudgele akkers en frisgroene weilanden. Er zijn diverse pittoreske dorpjes en gezellige badplaatsen, allemaal op fietsafstand. Naast genieten van de natuur is er in en om Zoutelande heel veel te doen. Hieronder een overzicht van de leukste attracties.


Speelcircus Bambini
Van snoezelhoek tot spectaculaire freefall-glijbaan, in Speelcircus Bambini wordt het allemaal werkelijkheid. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze geheel gethematiseerde indoorspeeltuin, je waant je er echt in de wereld van het circus.
Internet: www.speelcircusbambini.nl


Familiepretpark Mini Mundi
Beleef met hoge snelheid de familie-achtbaan, de schommelschuit, de autootjes van de Jump Around, de authentieke carrousel en als afsluiter kun je o.a. het miniatuurgedeelte bewonderen vanuit de 10 meter hoge ballontoren.
Internet: www.minimundi.nl


Terra Maris
Terra Maris, letterlijk land van de zee, is een museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.
Internet: www.terramaris.nl


Polderhuis Westkapelle
In het Polderhuis wordt in een vaste presentatie de geschiedenis van het dijkdorp en haar bewoners getoond. Grote foto’s, voorwerpen, meeslepende verhalen en interactieve media vertellen de historie van dit bijzondere dorp tussen dijk en toren. U leert Westkapelle en de omgeving kennen en maakt kennis met het ontstaan van het dijkdorp, met de oude gewoonten en gebruiken van de Westkappelse gemeenschap, het belang van de dijk en het dijkwerk. Uiteraard is er ook aandacht voor één van de meest aangrijpende periodes in de geschiedenis van het dijkdorp: de Tweede Wereldoorlog met de bombardementen op dijken in Walcheren in 1944, de inundatie die er op volgde, het dichten van de dijk en de wederopbouw van het dijkdorp.
Internet: www.polderhuiswestkapelle.nl


Het Arsenaal Vlissingen
In het Arsenaal vindt u alle ingrediënten voor het leukste en leerzaamste dagje uit. U ontdekt hoe de Zeeuwse Deltawerken ons land ingenieus beschermen tegen het water. U ziet en hoort over de roemruchte schepen, die in vroeger tijden over de wereldzeeën hebben gevaren. En u beleeft zelf een bloedstollend vaartochtje met kapitein Zwartbaard. Na dit avontuur spoelt u aan op Schateiland waarna u in het vijfenzestig meter hoge Kraaiennest kunt genieten van een spectaculair uitzicht. In de onderwaterwereld kunt u een kijkje nemen in het rijk van de wondere dierenwereld onder de waterspiegel van de Noordzee.
Internet: www.arsenaal.com


Reptielenzoo Iguana Vlissingen
In het centrum van Vlissingen vindt u Europa's grootste, geheel overdekte reptielenzoo. De grootte van de dieren loopt uiteen van 3 cm (de uiterst giftige saharaschorpioen) tot meer dan 6 m (tijgerpythons). Er is een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonge dieren te zien zijn, maar ook een ruimte waar u kennis kunt maken met de giganten uit de reptielenwereld.
Internet: www.iguana.nl


Deltapark Neeltje Jans
Kom naar het leukste pretpark van Zeeland. Hier kan de hele familie zich een dag lang vermaken. Bij Neeltje Jans kun je alles leren over water en ermee spelen. Kom de zeehondenshow bekijken, glijden van de waterglijbaan, spetteren op de waterspeelplaats of loop eens door de grote walviswereld en trotseer een orkaanstorm!
Internet: www.neeltjejans.nl


Stoomtrein Goes-Borsele
Met de stoomtrein rijdt u door de fraaie "Zak van Zuid-Beveland". Onderweg geniet u van verse koffie en van de schilderachtige kleuren van bloemendijkjes en fruitbloesem. In Kwadendamme wordt een stop gemaakt voor een bezoek aan de vlindertuin "Berkenhof". Even later boemelen we naar Hoedenkenskerke. In het museale "Wienkeltje van Wullumpje" kunt u oudhollands snoepgoed kopen, en daarna het spoor- en landschapspark "De Pluimweide" bezoeken.
Internet: www.destoomtrein.nl


Natuurlijk komt u al fietsend over het fraaie Walcheren ook diverse andere bezienswaardigheden tegen, zoals molens, kerken, vuurtorens, fort Rammekens te Ritthem, zuivel/kaasboerderij Pitteperk te Koudekerke, boomgaard de Zoete Kers te Serooskerke, oude vestingwerken te Veere, rondvaart door de Middelburgse grachten met haar monumentale panden, rondvaart over het Veerse Meer, boulevard van Vlissingen en nog veel meer.

Een bezoek aan één van de andere eilanden van Zeeland is ook zeker de moeite waard. Monumentaal Zierikzee met de museumhaven op Schouwen-Duiveland is leuk, maar u kunt ook met het fiets-voetveer naar Breskens op Zeeuws-Vlaanderen of met de auto via de nieuwe Westerscheldetunnel.

De sportieve mensen kunnen hun hart ophalen in De Parel te Domburg. U kunt er zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, er is een fitnessruimte, saunalandschap en bowling- en squashbanen.

In het hoogseizoen is er ieder dag een evenement, maar ook in het voor- en naseizoen is er regelmatig wat te doen. U moet hierbij denken aan zomermarkten, ringrijden, sjezenrijen, folkloristische dag, kermis, vliegerdemonstratie, triatlon, beachvolleybaltoernooi, natuurwandelingen, kinderspelen, muziekevenementen, enz.

Kortom: Op Walcheren is er voor iedereen iets leuks te beleven!!!