energie gas electriciteit elektriciteit water
uitlezing

klik

hier

 

Energie meter uitlezing

Energie meter uitlezing op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software.

De stroomproducenten gaan een claim energie meter uitlezing "van zeker enkele tientallen miljoenen euro’s" indienen bij het ministerie van Economische Zaken. Dit ter compensatie van de schade die zij zeggen te lijden door het verlies van hun voorrangspositie bij de invoer van elektriciteit uit Duitsland en Frankrijk. Dat heeft een woordvoerder van producent Eon, een van de vier betrokken energie meter uitlezing stroomproducenten, maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad. De andere zijn Nuon, Essent en Electrabel. De vier bedrijven trekken samen op. De precieze hoogte van de claim wordt nog nader berekend. De stroomproducenten beschikken sinds energie meter uitlezing 2000 over een voorrangspositie bij de import van stroom uit Duitsland en Frankrijk. Die positie houdt in dat 750 megawatt van de importcapaciteit (in totaal circa 3350 megawatt) exclusief voor hen is gereserveerd. De regeling is in het leven geroepen door toenmalig minister energie meter uitlezing van Economische Zaken. De vier bedrijven werden op die manier gecompenseerd voor de onrendabele stroomcontracten die zij bij de liberalisering van de stroommarkt overnamen van het voormalige monopolieproductiebedrijf energie meter uitlezing.

Gas meter uitlezing

Netbeheerder TenneT gas meter uitlezing schrapt per 1 september de voorrangspositie, waardoor gereserveerde capaciteit voor alle marktpartijen beschikbaar komt. TenneT doet dat naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie, afgelopen juni. De Europese rechters oordeelden dat gas meter uitlezing de regeling niet past in de geliberaliseerde markt die voor alle spelers gelijk moet zijn. De vier bedrijven zeggen door het verlies van hun voorrangspositie miljoenen extra kwijt te zijn om aan de contracten te gas meter uitlezing kunnen voldoen. Om de uitspraak van het Europese Hof was gevraagd door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). De industriële stroomverbruikers, verenigd in de VEMW, en leveringsbedrijf Eneco waren enkele jaren geleden naar het CBb gestapt. Zij menen gas meter uitlezing juist financieel te zijn benadeeld door de voorrangspositie van de vier stroomproducenten omdat zij duurdere Nederlandse stroom moesten inkopen. Zij overwegen op hun beurt ook een claim in te dienen. Een woordvoerder van het ministerie gas meter uitlezing van Economische Zaken wilde maandag geen commentaar geven op de aankondiging van de stroomproducenten. "Wij wachten de uitspraak van het CBb af. Daarna zien we wel hoe we reageren op eventuele claims."

 

Electriciteit meter uitlezing

Gas, elektriciteit en autobrandstoffen droegen electriciteit meter uitlezing afgelopen maand samen 1 procentpunt bij aan de inflatie, de hoogste bijdrage aan de consumentenprijzen sinds april 2001. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag heeft gepubliceerd. Autobrandstoffen waren in juli gemiddeld 10,7 procent electriciteits meter uitlezing duurder dan een jaar geleden. Uitgesplitst betekende dat voor benzine een plus van 9,6 procent, voor LPG 11,2 procent en voor diesel zelfs 20 procent. De prijzen voor electriciteits meters uitlezing elektriciteit en gas lagen vorige maand respectievelijk 8,2 en 16,8 procent hoger dan in juli 2004. Deze prijsstijgingen electriciteit meter uitlezing vormden de belangrijkste aanjagers achter de inflatie, die in juli op 1,6 procent uitkwam. De prijsstijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar kwam daarmee uit op hetzelfde niveau als in juni. Tegenover de electriciteits meters uitlezing prijsstijgingen van energie stonden flinke prijsdalingen van verse groenten en fruit, evenals van bloemen en planten. Ook de prijzen van kleding en schoeisel daalden sterk. Dat kwam electriciteit meter uitlezing door de uitverkoop van de zomercollectie.

Elektriciteit meter uitlezing

De huren van woningen zijn elektriciteit meter uitlezing per 1 juli met 2 procent gestegen. "Sinds 1959 is een zo lage stijging van de huren niet voorgekomen", aldus het CBS. Vorig jaar stegen de huren in juli nog met 3,1 procent. Volgens Europese elektriciteits meter uitlezing maatstaven was de inflatie in Nederland in juli 1,5 procent. Dat blijft vergeleken met andere Europese lidstaten laag, aldus het CBS. Eurostat, het Europese statistische bureau verwacht dat de inflatie in de elektriciteits meters uitlezing Eurozone in juli zal uitkomen op gemiddeld 2,2 procent. Dat is een lichte elektriciteit meter uitlezing stijging ten opzichte van juni zei Eurostat, toen de inflatie in de Eurozone 2,1 orocent bedroeg. Nederland blijft tot de elektriciteit meter uitlezing landen behoren met de laagste inflatie in Europa. In de Eurozone was de inflatie in juni 2005 alleen lager in Portugal en Finland, zo berekende het Europese elektriciteit meter uitlezing statistische bureau. Van de EU-lidstaten buiten de Eurozone hadden ook Zweden, Tsjechië en Polen een lagere inflatie.

Water meter uitlezing

De Britse koningin Elizabeth II gaat water meter uitlezing in haar woonpaleis Windsor Castle voor een deel over op het gebruik van groene stroom. De koningin heeft haar goedkeuring gegeven aan de plaatsing van een aantal turbines in de nabijgelegen rivier de Theems, die moeten gaan voorzien in ten minste eenderde van de benodigde stroom op Windsor Castle, het grootste bewoonde paleis in de wereld. Het waterkrachtproject gaat ongeveer water meters uitlezing een miljoen pond (1,4 miljoen euro) kosten en voorziet in de aanleg van vier turbines in een al bestaand dammenstelsel in de Theems. De turbines zullen nauwelijks water meter uitlezing zichtbaar en vrijwel onhoorbaar zijn. Het project draagt bij aan het streven van de Britse regering om voor 2010 10 procent van de elektriciteit op te wekken uit water meter uitlezing duurzame energiebronnen. Britse milieuorganisaties reageerden verheugd op het plan van het koninklijk huis. Volgens water meter uitlezing is het goed dat de koningin de leiding neemt in het gebruik van groene stroom.

 

elektriciteits meter uitlezing en elektriciteits meter uitlezing

elektriciteits meters uitlezing en elektriciteits meters uitlezing

Ministerie van Economische Zaken
Op deze site staat een grote hoeveelheid informatie over de beleidsterreinen van Economische Zaken: ondernemingsklimaat, innovatie, internationaal economisch beleid, marktordening en energie. SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Ministerie van VROM
VROM staat voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, milieubeheer en rijkshuisvesting. Zelf heeft het ministerie het meestal over ruimte, wonen en milieu. Op deze site vindt u informatie over het werk van dit ministerie.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het buitenlands beleid. De website biedt een compleet beeld van buitenlandse zaken als buitenlands beleid, ontwikkelingssamenwerking en Europese samenwerking.

Ministerie van Verkeer & Waterstaat
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt aan de duurzame bescherming tegen het water. En aan veilige verbindingen van internationale kwaliteit. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Het beleid van dit ministerie is erop gericht mensen kansen te geven hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteiten
Deze website biedt informatie over de werkterreinen van dit ministerie: duurzaam en innovatief ondernemerschap in de landbouw en visserij, voedselveiligheid en -kwaliteit, vitale natuur en vertrouwd platteland.

AWT
De Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) adviseert de Nederlandse regering en het parlement over het beleid voor wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie.

Bedrijvenloket
Om de dienstverlening van de overheid aan ondernemers te verbeteren heeft het ministerie van Economische Zaken het initiatief genomen om het Bedrijvenloket te ontwikkelen. Dit is dé ingang op internet voor alle ondernemers die informatie van de overheid nodig hebben.

Energy.eu
Energy.eu is een non-profit organisatie gericht op het brengen van het laatste nieuws omtrent energie op Europees niveau.

Eureka
Eureka is een Europees netwerk voor industriële research & development. Eureka ondersteunt bedrijven die internationaal willen samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De website vermeldt onder meer de deelnemende landen, projectbeschrijvingen en publicaties.

EVD, Internationaal Ondernemen en samenwerken
De EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven bij internationaal ondernemen en samenwerken. De website geeft informatie over buitenlandse markten en het leggen van contacten met buitenlandse zakenpartners.

FME-CWM
FME-CWM is de werkgeversorganisatie voor de metalelektro-sector. SenterNovem en FME-CWM hebben een samenwerkingsverband.

FMO
De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. (FMO) ondersteunt de private sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten in Azië, Afrika, Latijns Amerika en Centraal en Oost Europa. Dit om bij te dragen aan structurele en duurzame economische groei in deze landen.

Informatiecentrum milieuvergunningen (Infomil)
Het Informatiecentrum Milieuvergunningen, kortweg Infomil, informeert overheden over milieubeleid. Infomil is de schakel tussen de beleidsmakers van het Ministerie van VROM en gemeenten, provincies en waterschappen die dit beleid uitvoeren.

Informatielijn Internationaal ondernemen
U kunt met al uw vragen over internationaal zakendoen terecht bij de informatielijn Internationaal ondernemen. Telefonisch (0800-6080) of via internet. De site biedt alle informatie over exporteren, importeren en investeren.

Innovatieplatform
Het Innovatieplatform ontwikkelt voorstellen om de innovatiekracht van Nederland te versterken. Dit met het doel ons land in 2010 tot een koploper te maken in de Europese kenniseconomie.

IRC Nederland
Het Innovation Relay Centre (IRC) Nederland maakt deel uit van een uitgebreid en professioneel Europees netwerk. IRC Nederland draagt technologie over op Europees niveau om zo innovatie in de Nederlandse industrie te bevorderen.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel biedt informatie voor ondernemers aan. U vindt op de website onder andere actuele handelsregisterinformatie, voorlichting voor startende, groeiende en stoppende ondernemers, informatie over import en export en een wegwijzer voor de ondernemer.

LNV-Loket
Bij het LNV-loket kunt u terecht met al uw vragen over de uitvoering van de wet- en regelgeving van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Op de site vindt u informatie over alle regelingen van dit ministerie. Ook zijn brochures en formulieren te downloaden.

MetaalUnie
De MetaalUnie is ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf voor de meta-elektrotechniek. SenterNovem en de MetaalUnie hebben een samenwerkingsverband.

MKB Nederland
In ledental is MKB-Nederland de grootste ondernemerscentrale in ons land. Circa 125 branche-organisaties en zo'n 400 regionaal en lokaal gerichte ondernemersverenigingen zijn aangesloten. MKB-Nederland behartigt de belangen van zo'n 125.000 ondernemers.

MVO Nederland
MVO Nederland stimuleert en ondersteunt bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties bij het invullen van hun maatschappelijke rol. Door het delen van kennis, het organiseren van activiteiten en door samen te werken met partners.

NWO
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) werkt aan de toekomst van de wetenschap in Nederland. Speerpunten zijn vernieuwing en kwaliteit.

Octrooicentrum Nederland
Het Octrooicentrum Nederland zorgt voor de octrooiverlening in Nederland en voor de verspreiding van technische kennis, die in de octrooi-literatuur ligt opgeslagen. Octrooicentrum Nederland is een zelfstandig onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken.

Overheid.nl
De website www.overheid.nl is uw wegwijzer bij het zoeken naar informatie, beleid, producten en diensten van alle Nederlandse overheidsorganisaties op internet.
U vindt hier overheidsproducten zoals subsidies, vergunningen, belastingen en uitkeringen. Particulieren en Ondernemers en organisaties hebben eigen ingangen. Overheidsproducten die betrekking hebben op beide groepen kunt u via beide ingangen vinden.

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voert taken uit voor de beleidsontwikkeling en het toezicht op het gebied van volksgezondheid, milieu en natuur.

SER
De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert de regering en het parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Op dit gebied is de SER het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

STT
De Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) draagt bij aan een meer integraal beeld van de toekomstige Nederlandse samenleving op het gebied van technische ontwikkelingen in samenhang met andere ontwikkelingen in de maatschappij.

Subsidieshop
De subsidieshop geeft een overzicht van subsidies die voor uw bedrijf of project relevant kunnen zijn. Op de site staat een totaal aanbod van de ruim 300 subsidies die speciaal gericht zijn op ondernemers.

Syntens
Syntens Innovatienetwerk voor ondernemers begeleidt ondernemers die willen innoveren. Syntens adviseert het MKB bij vernieuwing in producten, productieprocessen, bedrijfsvoering en Informatie- en Communicatietechnologie.

Technologiestichting STW
Technologiestichting STW financiert technisch-wetenschappelijk toegepast onderzoek. STW brengt universiteit en bedrijfsleven met elkaar in contact en begeleidt hun onderzoek.

VROM Ruimteforum
Het Ruimteforum biedt een platform aan overheden om kennis en vaardigheden te delen en uit te wisselen op het gebied van Ruimtelijke Ordening.


De volgende bedrijven zijn zeer grote energie verbruikers

Verzekeringen Aegon

Bekend van de supermarkten Ahold

chemie Akzo

Metaal Arcelormittal

Electronics ASML

Handel in office supplies Corporate Express

Chemie DSM

Bank Fortis

Handel Hagenmeyer

Bier Heineken

Bank ING groep

Telecom operator KPN

Electronica Philips

Uitzendbureau Randstad

Boeken en tijdschriften Reed Elsevier

Olie en aanverwante artikelen Royal Dutch Shell

Ja ja SBM

Post en pakjes Tnt

Routering door de wereld TomTom

Stenen en ander vastgoed Unibail rodamco

Etenswaren Unilever

Uitzendbureau Vedior

Uitgever Vnu

Uitgever Wolters kluwer

 

 

De volgende bedrijven zijn zeer grote energie verbruikers

Verzekeringen Aegon

Bekend van de supermarkten Ahold

chemie Akzo

Metaal Arcelormittal

Electronics ASML

Handel in office supplies Corporate Express

Chemie DSM

Bank Fortis

Handel Hagenmeyer

Bier Heineken

Bank ING groep

Telecom operator KPN

Electronica Philips

Uitzendbureau Randstad

Boeken en tijdschriften Reed Elsevier

Olie en aanverwante artikelen Royal Dutch Shell

Ja ja SBM

Post en pakjes Tnt

Routering door de wereld TomTom

Stenen en ander vastgoed Unibail rodamco

Etenswaren Unilever

Uitzendbureau Vedior

Uitgever Vnu

Uitgever Wolters kluwer

 

Tel: 010 - 288.74.15
NEXUS Home

update van 16-01-2008