energie gas electriciteit elektriciteit water
managementsystemen

klik

hier

 

Energie managementsystemen

Energie managementsystemen op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software.

De dereguleringsactie van het kabinet zal pas echt effect hebben als de overheid niet alleen regels vermindert en vereenvoudigt, maar tegelijkertijd de energie managementsystemen op de naleving hiervan drastisch verandert. Want juist daar gaan veel tijd, geld en energie van ondernemend Nederland verloren.

Veel irritaties en nodeloos tijdsbeslag van energie managementsystemen ondernemers komen nu voort uit het feit dat de regels zelf vaak overbodig en onnodig gecompliceerd zijn, maar minstens eenzelfde hoeveelheid ellende wordt veroorzaakt doordat controlerende instanties hier ook nog eens bureaucratisch mee omgaan. Krijgen (of nemen) controlerende ambtenaren wel de kans om een redelijke afweging te maken tussen de diverse belangen? Realiteitszin lijkt in de huidige praktijk soms totaal uit het zicht verdwenen als energie managementsystemen aankomt op het toetsen van de regelgeving aan de praktijk van alledag, en het lijkt soms of controlerende ambtenaren het veld in worden gestuurd met de opdracht het controleproces zo lang en onoverzichtelijk mogelijk te maken. Deze houding is echt schadelijk voor het bedrijfsleven, of het nu om grote of kleinere energie managementsystemen bedrijven gaat.

Gas managementsystemen

Ik ken de gas managementsystemen in de brouwerijsector van nabij en dit probleem speelt dagelijks, bij alle brouwerijen. Naast een aantal grote en bekende brouwers, die Nederland tot de grootste bierexporteur ter wereld maken, kent Nederland een aantal mooie gas managementsystemen familiebrouwerijen. Het bier wordt ook hier met zorg gebrouwen. Hieronder een greep uit een lange lijst voorbeelden, recht uit de praktijk van alledag van een kleinere brouwerij.

Muren van de gas managementsystemen vertonen enige schimmelvorming. Dit is in een gas managementsystemen kelder, ondergronds in het Limburgse mergelland, niet zo vreemd. Keer op keer wordt dit punt opgespeeld door de controlerende ambtenaar. Als één partij belang heeft bij het beteugelen van schimmelvorming, is het de brouwerij zelf vanwege voedselveiligheid. Uiteindelijk, na het zoveelste gas managementsystemen, waarbij zelfs sluiting genoemd wordt als optie, besluit de brouwerij om voor de betreffende muur een trespawand te bevestigen. Gevolg: schimmelvorming is nu niet meer te monitoren, de wand ziet er keurig uit, het gevaar voor voedselveiligheid dus toegenomen, maar complimenten van de controlerend gas managementsystemen. De betreffende brouwerij heeft zelf gezorgd dat de wand demontabel is, zodat periodiek schoongemaakt kan worden.

Electriciteit managementsystemen

De voedsel- en warenautoriteit electriciteit managementsystemen verwacht zoals zoveel controlerende instanties dat werknemers ter plekke in het gelid worden gezet om urenlange controles mee te maken. Geen constructieve houding, er wordt altijd wel electriciteits managementsystemen gevonden: een vlieg op een vensterbank, een spinnenweb, een scheurtje in een vloer, een schimmeltje op een leiding. Periodiek zijn bepaalde onderwerpen een hype. Opeens worden overal horren verplicht. Voor argumenten is geen electriciteit managementsystemen ruimte. De betreffende brouwerij heeft nog een eigen timmerafdeling en kan daarom tegen relatief lage kosten aan deze hype voldoen. De maatregel is onzinnig: brouwerijen krijgen de meeste vliegende insecten binnen via lege electriciteits managementsystemen flesjes. Dat houdt geen hor tegen, deze kunnen de brouwerij juist niet meer uit door al die horren, waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Bij een volgende controle werd overigens niet meer naar horren gekeken of over gesproken. Hype voorbij, kosten hoog, horren weg, vliegen weg electriciteits managementsystemen.

Elektriciteit managementsystemen

Brouwerijen controleren hun elektriciteit managementsystemen nauwlettend. Los van regels en voorschriften spelen productintegriteit en voedselveiligheid hier namelijk bij uitstek een rol. Naast eigen controles wordt ook nog door de Vrom-inspectie gecontroleerd. Op zichzelf begrijpelijk en elektriciteits managementsystemen. Nu krijgt een brouwerij een brief van de Vrom-inspectie, waarin gemeld wordt dat de meting van een halfjaar eerder een zeer hoog elektriciteit managementsystemen heeft opgeleverd. Zo hoog, dat ieder nadenkend mensen kan snappen dat hier een fout gemaakt moet zijn. Dat is ook aantoonbaar, omdat elektriciteits managementsystemen metingen uit diezelfde periode aantonen dat er geen probleem was. Zonder enig nadenken of overleg wordt een en ander in een brief vastgelegd en cc verstuurd aan tal van andere controlerende instanties en het bevoegd gezag, in dit geval de elektriciteit managementsystemen gemeente. De brouwerij heeft nog maandenlang last van deze kennelijke elektriciteits managementsystemen. De volksgezondheid of het milieu is geen moment in gevaar geweest.

Water managementsystemen

In het kader van de water managementsystemen vindt periodiek een risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) plaats. Geluid is zo'n risico. Er is een plafond van water managementsystemen. Bij de afvulafdeling wordt deze norm overschreden. De brouwerij moet nu aantonen dat allerlei maatregelen zoals een nieuwe vulmachine of het opnieuw bekleden van de afvulruimte economisch onhaalbaar zijn, alvorens er overgegaan kan worden tot een even simpele als effectieve maatregel: water managementsystemen. Dit aantonen vereist dat allerlei niet serieus bedoelde offertes worden aangevraagd bij leveranciers van apparatuur, terwijl iedereen weet dat de geluidsperformance van apparatuur afhankelijk is van de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Kortom, de uitkomst water managementsystemen vast, maar het management is dagenlang bezig met het afwerken van deze rompslomp.

Deze voorbeelden illustreren dat controlerende instanties niet de moeite willen of kunnen nemen om een zorgvuldige afweging van belangen te maken. Hopelijk zorgt het verminderen van de water managementsystemen regels ook voor een andere opstelling van de overheid, in alle geledingen.

elektriciteits managementsystemen en elektriciteits managementsystemen

Voor de financiering van investeringen kan gebruik worden gemaakt van banken:
ABN/Amro

Fortis bank

Friesland Bank

ING Bank

Kas Bank

Postbank

Rabobank

SNS Bank

Triodos Bank

Van Lanschot Bankiers


Ministerie van Economische Zaken
Op deze site staat een grote hoeveelheid informatie over de beleidsterreinen van Economische Zaken: ondernemingsklimaat, innovatie, internationaal economisch beleid, marktordening en energie. SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Ministerie van VROM
VROM staat voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, milieubeheer en rijkshuisvesting. Zelf heeft het ministerie het meestal over ruimte, wonen en milieu. Op deze site vindt u informatie over het werk van dit ministerie.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het buitenlands beleid. De website biedt een compleet beeld van buitenlandse zaken als buitenlands beleid, ontwikkelingssamenwerking en Europese samenwerking.

Ministerie van Verkeer & Waterstaat
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt aan de duurzame bescherming tegen het water. En aan veilige verbindingen van internationale kwaliteit. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Het beleid van dit ministerie is erop gericht mensen kansen te geven hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteiten
Deze website biedt informatie over de werkterreinen van dit ministerie: duurzaam en innovatief ondernemerschap in de landbouw en visserij, voedselveiligheid en -kwaliteit, vitale natuur en vertrouwd platteland.

AWT
De Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) adviseert de Nederlandse regering en het parlement over het beleid voor wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie.

Bedrijvenloket
Om de dienstverlening van de overheid aan ondernemers te verbeteren heeft het ministerie van Economische Zaken het initiatief genomen om het Bedrijvenloket te ontwikkelen. Dit is dé ingang op internet voor alle ondernemers die informatie van de overheid nodig hebben.

Energy.eu
Energy.eu is een non-profit organisatie gericht op het brengen van het laatste nieuws omtrent energie op Europees niveau.

Eureka
Eureka is een Europees netwerk voor industriële research & development. Eureka ondersteunt bedrijven die internationaal willen samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De website vermeldt onder meer de deelnemende landen, projectbeschrijvingen en publicaties.

EVD, Internationaal Ondernemen en samenwerken
De EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven bij internationaal ondernemen en samenwerken. De website geeft informatie over buitenlandse markten en het leggen van contacten met buitenlandse zakenpartners.

FME-CWM
FME-CWM is de werkgeversorganisatie voor de metalelektro-sector. SenterNovem en FME-CWM hebben een samenwerkingsverband.

FMO
De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. (FMO) ondersteunt de private sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten in Azië, Afrika, Latijns Amerika en Centraal en Oost Europa. Dit om bij te dragen aan structurele en duurzame economische groei in deze landen.

Informatiecentrum milieuvergunningen (Infomil)
Het Informatiecentrum Milieuvergunningen, kortweg Infomil, informeert overheden over milieubeleid. Infomil is de schakel tussen de beleidsmakers van het Ministerie van VROM en gemeenten, provincies en waterschappen die dit beleid uitvoeren.

Informatielijn Internationaal ondernemen
U kunt met al uw vragen over internationaal zakendoen terecht bij de informatielijn Internationaal ondernemen. Telefonisch (0800-6080) of via internet. De site biedt alle informatie over exporteren, importeren en investeren.

Innovatieplatform
Het Innovatieplatform ontwikkelt voorstellen om de innovatiekracht van Nederland te versterken. Dit met het doel ons land in 2010 tot een koploper te maken in de Europese kenniseconomie.

IRC Nederland
Het Innovation Relay Centre (IRC) Nederland maakt deel uit van een uitgebreid en professioneel Europees netwerk. IRC Nederland draagt technologie over op Europees niveau om zo innovatie in de Nederlandse industrie te bevorderen.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel biedt informatie voor ondernemers aan. U vindt op de website onder andere actuele handelsregisterinformatie, voorlichting voor startende, groeiende en stoppende ondernemers, informatie over import en export en een wegwijzer voor de ondernemer.

LNV-Loket
Bij het LNV-loket kunt u terecht met al uw vragen over de uitvoering van de wet- en regelgeving van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Op de site vindt u informatie over alle regelingen van dit ministerie. Ook zijn brochures en formulieren te downloaden.

MetaalUnie
De MetaalUnie is ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf voor de meta-elektrotechniek. SenterNovem en de MetaalUnie hebben een samenwerkingsverband.

MKB Nederland
In ledental is MKB-Nederland de grootste ondernemerscentrale in ons land. Circa 125 branche-organisaties en zo'n 400 regionaal en lokaal gerichte ondernemersverenigingen zijn aangesloten. MKB-Nederland behartigt de belangen van zo'n 125.000 ondernemers.

MVO Nederland
MVO Nederland stimuleert en ondersteunt bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties bij het invullen van hun maatschappelijke rol. Door het delen van kennis, het organiseren van activiteiten en door samen te werken met partners.

NWO
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) werkt aan de toekomst van de wetenschap in Nederland. Speerpunten zijn vernieuwing en kwaliteit.

Octrooicentrum Nederland
Het Octrooicentrum Nederland zorgt voor de octrooiverlening in Nederland en voor de verspreiding van technische kennis, die in de octrooi-literatuur ligt opgeslagen. Octrooicentrum Nederland is een zelfstandig onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken.

Overheid.nl
De website www.overheid.nl is uw wegwijzer bij het zoeken naar informatie, beleid, producten en diensten van alle Nederlandse overheidsorganisaties op internet.
U vindt hier overheidsproducten zoals subsidies, vergunningen, belastingen en uitkeringen. Particulieren en Ondernemers en organisaties hebben eigen ingangen. Overheidsproducten die betrekking hebben op beide groepen kunt u via beide ingangen vinden.

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voert taken uit voor de beleidsontwikkeling en het toezicht op het gebied van volksgezondheid, milieu en natuur.

SER
De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert de regering en het parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Op dit gebied is de SER het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

STT
De Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) draagt bij aan een meer integraal beeld van de toekomstige Nederlandse samenleving op het gebied van technische ontwikkelingen in samenhang met andere ontwikkelingen in de maatschappij.

Subsidieshop
De subsidieshop geeft een overzicht van subsidies die voor uw bedrijf of project relevant kunnen zijn. Op de site staat een totaal aanbod van de ruim 300 subsidies die speciaal gericht zijn op ondernemers.

Syntens
Syntens Innovatienetwerk voor ondernemers begeleidt ondernemers die willen innoveren. Syntens adviseert het MKB bij vernieuwing in producten, productieprocessen, bedrijfsvoering en Informatie- en Communicatietechnologie.

Technologiestichting STW
Technologiestichting STW financiert technisch-wetenschappelijk toegepast onderzoek. STW brengt universiteit en bedrijfsleven met elkaar in contact en begeleidt hun onderzoek.

VROM Ruimteforum
Het Ruimteforum biedt een platform aan overheden om kennis en vaardigheden te delen en uit te wisselen op het gebied van Ruimtelijke Ordening.


De volgende bedrijven zijn zeer grote energie verbruikers

Verzekeringen Aegon

Bekend van de supermarkten Ahold

chemie Akzo

Metaal Arcelormittal

Electronics ASML

Handel in office supplies Corporate Express

Chemie DSM

Bank Fortis

Handel Hagenmeyer

Bier Heineken

Bank ING groep

Telecom operator KPN

Electronica Philips

Uitzendbureau Randstad

Boeken en tijdschriften Reed Elsevier

Olie en aanverwante artikelen Royal Dutch Shell

Ja ja SBM

Post en pakjes Tnt

Routering door de wereld TomTom

Stenen en ander vastgoed Unibail rodamco

Etenswaren Unilever

Uitzendbureau Vedior

Uitgever Vnu

Uitgever Wolters kluwer

 

Voor de financiering van investeringen kan gebruik worden gemaakt van banken:
ABN/Amro

Fortis bank

Friesland Bank

ING Bank

Kas Bank

Postbank

Rabobank

SNS Bank

Triodos Bank

Van Lanschot Bankiers


Ministerie van Economische Zaken
Op deze site staat een grote hoeveelheid informatie over de beleidsterreinen van Economische Zaken: ondernemingsklimaat, innovatie, internationaal economisch beleid, marktordening en energie. SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Ministerie van VROM
VROM staat voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, milieubeheer en rijkshuisvesting. Zelf heeft het ministerie het meestal over ruimte, wonen en milieu. Op deze site vindt u informatie over het werk van dit ministerie.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het buitenlands beleid. De website biedt een compleet beeld van buitenlandse zaken als buitenlands beleid, ontwikkelingssamenwerking en Europese samenwerking.

Ministerie van Verkeer & Waterstaat
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt aan de duurzame bescherming tegen het water. En aan veilige verbindingen van internationale kwaliteit. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Het beleid van dit ministerie is erop gericht mensen kansen te geven hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteiten
Deze website biedt informatie over de werkterreinen van dit ministerie: duurzaam en innovatief ondernemerschap in de landbouw en visserij, voedselveiligheid en -kwaliteit, vitale natuur en vertrouwd platteland.

AWT
De Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) adviseert de Nederlandse regering en het parlement over het beleid voor wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie.

Bedrijvenloket
Om de dienstverlening van de overheid aan ondernemers te verbeteren heeft het ministerie van Economische Zaken het initiatief genomen om het Bedrijvenloket te ontwikkelen. Dit is dé ingang op internet voor alle ondernemers die informatie van de overheid nodig hebben.

Energy.eu
Energy.eu is een non-profit organisatie gericht op het brengen van het laatste nieuws omtrent energie op Europees niveau.

Eureka
Eureka is een Europees netwerk voor industriële research & development. Eureka ondersteunt bedrijven die internationaal willen samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De website vermeldt onder meer de deelnemende landen, projectbeschrijvingen en publicaties.

EVD, Internationaal Ondernemen en samenwerken
De EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven bij internationaal ondernemen en samenwerken. De website geeft informatie over buitenlandse markten en het leggen van contacten met buitenlandse zakenpartners.

FME-CWM
FME-CWM is de werkgeversorganisatie voor de metalelektro-sector. SenterNovem en FME-CWM hebben een samenwerkingsverband.

FMO
De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. (FMO) ondersteunt de private sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten in Azië, Afrika, Latijns Amerika en Centraal en Oost Europa. Dit om bij te dragen aan structurele en duurzame economische groei in deze landen.

Informatiecentrum milieuvergunningen (Infomil)
Het Informatiecentrum Milieuvergunningen, kortweg Infomil, informeert overheden over milieubeleid. Infomil is de schakel tussen de beleidsmakers van het Ministerie van VROM en gemeenten, provincies en waterschappen die dit beleid uitvoeren.

Informatielijn Internationaal ondernemen
U kunt met al uw vragen over internationaal zakendoen terecht bij de informatielijn Internationaal ondernemen. Telefonisch (0800-6080) of via internet. De site biedt alle informatie over exporteren, importeren en investeren.

Innovatieplatform
Het Innovatieplatform ontwikkelt voorstellen om de innovatiekracht van Nederland te versterken. Dit met het doel ons land in 2010 tot een koploper te maken in de Europese kenniseconomie.

IRC Nederland
Het Innovation Relay Centre (IRC) Nederland maakt deel uit van een uitgebreid en professioneel Europees netwerk. IRC Nederland draagt technologie over op Europees niveau om zo innovatie in de Nederlandse industrie te bevorderen.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel biedt informatie voor ondernemers aan. U vindt op de website onder andere actuele handelsregisterinformatie, voorlichting voor startende, groeiende en stoppende ondernemers, informatie over import en export en een wegwijzer voor de ondernemer.

LNV-Loket
Bij het LNV-loket kunt u terecht met al uw vragen over de uitvoering van de wet- en regelgeving van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Op de site vindt u informatie over alle regelingen van dit ministerie. Ook zijn brochures en formulieren te downloaden.

MetaalUnie
De MetaalUnie is ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf voor de meta-elektrotechniek. SenterNovem en de MetaalUnie hebben een samenwerkingsverband.

MKB Nederland
In ledental is MKB-Nederland de grootste ondernemerscentrale in ons land. Circa 125 branche-organisaties en zo'n 400 regionaal en lokaal gerichte ondernemersverenigingen zijn aangesloten. MKB-Nederland behartigt de belangen van zo'n 125.000 ondernemers.

MVO Nederland
MVO Nederland stimuleert en ondersteunt bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties bij het invullen van hun maatschappelijke rol. Door het delen van kennis, het organiseren van activiteiten en door samen te werken met partners.

NWO
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) werkt aan de toekomst van de wetenschap in Nederland. Speerpunten zijn vernieuwing en kwaliteit.

Octrooicentrum Nederland
Het Octrooicentrum Nederland zorgt voor de octrooiverlening in Nederland en voor de verspreiding van technische kennis, die in de octrooi-literatuur ligt opgeslagen. Octrooicentrum Nederland is een zelfstandig onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken.

Overheid.nl
De website www.overheid.nl is uw wegwijzer bij het zoeken naar informatie, beleid, producten en diensten van alle Nederlandse overheidsorganisaties op internet.
U vindt hier overheidsproducten zoals subsidies, vergunningen, belastingen en uitkeringen. Particulieren en Ondernemers en organisaties hebben eigen ingangen. Overheidsproducten die betrekking hebben op beide groepen kunt u via beide ingangen vinden.

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voert taken uit voor de beleidsontwikkeling en het toezicht op het gebied van volksgezondheid, milieu en natuur.

SER
De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert de regering en het parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Op dit gebied is de SER het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

STT
De Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) draagt bij aan een meer integraal beeld van de toekomstige Nederlandse samenleving op het gebied van technische ontwikkelingen in samenhang met andere ontwikkelingen in de maatschappij.

Subsidieshop
De subsidieshop geeft een overzicht van subsidies die voor uw bedrijf of project relevant kunnen zijn. Op de site staat een totaal aanbod van de ruim 300 subsidies die speciaal gericht zijn op ondernemers.

Syntens
Syntens Innovatienetwerk voor ondernemers begeleidt ondernemers die willen innoveren. Syntens adviseert het MKB bij vernieuwing in producten, productieprocessen, bedrijfsvoering en Informatie- en Communicatietechnologie.

Technologiestichting STW
Technologiestichting STW financiert technisch-wetenschappelijk toegepast onderzoek. STW brengt universiteit en bedrijfsleven met elkaar in contact en begeleidt hun onderzoek.

VROM Ruimteforum
Het Ruimteforum biedt een platform aan overheden om kennis en vaardigheden te delen en uit te wisselen op het gebied van Ruimtelijke Ordening.


Tel: 010 - 288.74.15
NEXUS Home

update van 16-01-2008