Energiebewaking

klik

hier

 

Energiebewaking

Energiebewaking op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software. Er kunnen met een automatische energiebewaking veel kosten worden bespaard. Omdat met hiermee veel kosten kunnen worden bespaard wordt dit veel toegepast. Nexus is specialist op het gebied van informatie systemen. De NexBox hardware en NexMaster software informatie systemen worden gebruikt voor energiebewaking.

Als basis voor energiebewaking wordt het NexBox systeem gebruikt. Omdat hiermee veel kosten kunnen worden bespaart, vormt dit meestal het uitgangspunt bij productiemonitoring en productieregistratie. Automatisch energiebewaking is zeer aantrekkelijker uit oogpunt van kostenbesparing.

Deze site gaat onder andere over energiebewaking met behulp van de NexBox.

Energiebewakingsysteem

Een energiebewakingsysteem op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software. Er kunnen met een automatisch systeem veel kosten worden bespaard. Omdat met een automatisch energiebewakingsysteem veel kosten kunnen worden bespaard wordt dit veel toegepast. Nexus is specialist op het gebied van energiebewakingsysteem informatie systemen. De NexBox hardware en NexMaster software informatie systemen worden gebruikt als energiebewakingsysteem.

Als basis voor een energiebewakingsysteem wordt het NexBox systeem gebruikt. Omdat met een automatisch systeem veel kosten kunnen worden bespaart, vormt een dit meestal het uitgangspunt bij productiemonitoring en productieregistratie. Een automatisch energiebewakingsysteem is zeer aantrekkelijker uit oogpunt van kostenbesparing.

Energiebewakingsytemen

Energiebewakingsystemen op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software. Er kunnen met hiermee veel kosten worden bespaard. Omdat met automatische energiebewakingsystemen veel kosten kunnen worden bespaard worden deze veel toegepast. De NexBox hardware en NexMaster software informatie systemen worden gebruikt als energiebewakingsystemen.

Als basis voor energiebewakingsystemen wordt het NexBox systeem gebruikt. Omdat met dit automatisch systeem veel kosten kunnen worden bespaart, vormt dit meestal het uitgangspunt bij productiemonitoring en productieregistratie.

Energiebewakingssysteem

Een energiebewakingssysteem op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software. Er kunnen met een automatisch systeem veel kosten worden bespaard. Omdat met een automatisch energiebewakingssysteem veel kosten kunnen worden bespaard wordt dit veel toegepast. Nexus is specialist op het gebied van energiebewakingssysteem informatie systemen.

Als basis voor een energiebewakingssysteem wordt het NexBox systeem gebruikt. Omdat hiermee veel kosten kunnen worden bespaart, vormt dit meestal het uitgangspunt bij productiemonitoring en productieregistratie. Een automatisch energiebewakingssysteem is zeer aantrekkelijker uit oogpunt van kostenbesparing.

Energiebewakingsystemen

Energiebewakingssystemen op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software. Er kunnen met dit type systemen veel kosten worden bespaard. Nexus is specialist op het gebied van informatie ssystemen. De NexBox hardware en NexMaster software informatie systemen worden gebruikt als energiebewakingssystemen.

Als basis voor energiebewakingssystemen wordt het NexBox systeem gebruikt. Omdat hiermee veel kosten kunnen worden bespaart, vormt dit meestal het uitgangspunt bij productiemonitoring en productieregistratie.

Dit schrijft de voorzitter van MKB-Nederland, Hans de Boer, in een brandbrief aan staatssecretaris Joop Wijn van Economische Zaken. MKB-Nederland roept de regering op om de 'slepende problematiek' zo snel mogelijk op te lossen.


Sinds 1 januari 2002 zijn na de energiegrootverbruikers ook middelgrote verbruikers van gas en stroom vrij in hun keuze van leverancier. De helft van de 65.000 betrokken bedrijven is inmiddels overgestapt van traditionele leveranciers als Nuon, Essent en Eneco naar nieuwkomers als Spark Energy, Vattenfall, EnbW en Energy XS.


Meer dan drie kwart van de bedrijven die zijn 'geswitcht', heeft over 2002 nog geen afrekening ontvangen van de nieuwe leverancier, meldt MKB-Nederland. In dit segment is een maandelijkse facturering gebruikelijk. Oorzaak van de problemen is dat de nieuwe leveranciers geen meetgegevens ontvangen van de netbeheerders. De netbeheerders, die deel uitmaken van de gevestigde energiebedrijven, blijven in de vrije markt verantwoordelijk voor de verwerking van meetdata en het transport van energie.

Uit onderzoek van de DTe blijkt dat de storingen niet goed worden bijgehouden, zodat er onvoldoende informatie is over de technische levensduur van netwerkonderdelen. Wijn zegt de Kamer toe scherpere eisen te stellen aan de storingsregistratie. In de toekomst kunnen ook consumenten naar een meldpunt voor stroomuitval bellen.


Een commissie onderzoekt nu of alle partijen voldoen aan de voorwaarden voor een vrije markt waarin huishoudens vanaf 2004 zelf hun elektriciteitsbedrijf kunnen kiezen. Mocht onverhoopt en onverwacht blijken dat dit niet het geval is, dan moet de liberalisering volgens Wijn worden uitgesteld. Maar zijn inzet is nog steeds de markt over tien maanden vrij te geven, benadrukt een EZ-woordvoerder.


PvdA-kamerlid Ferd Crone twijfelt sterk aan de haalbaarheid daarvan. Crone: 'Er vindt nu nog geen smetteloze afwikkeling van rekeningen plaats. Dat is wel een basisvoorwaarde voor een vrije markt. Als je straks van leverancier verandert, wil je wel weten wat voor een tarieven die in rekening brengt. Wijn wil de geplande liberalisering doorzetten, maar ik twijfel sterk of we dat moeten doen.'


Wijn komt binnenkort met een wetsvoorstel waarin eisen worden gesteld aan de mate van stroomstoringen die acceptabel zijn. Bij grotere stroomuitval moeten de netbeheerders hun zakelijke afnemers een vergoeding betalen. Tevens mogen bedrijven die relatief weinig storingen hebben de nettarieven die zij in rekening brengen verhogen. Netbeheerders met een bovengemiddelde stroomuitval moeten een lager tarief in rekening brengen.

Ministerie van Economische Zaken
Op deze site staat een grote hoeveelheid informatie over de beleidsterreinen van Economische Zaken: ondernemingsklimaat, innovatie, internationaal economisch beleid, marktordening en energie. SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Ministerie van VROM
VROM staat voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, milieubeheer en rijkshuisvesting. Zelf heeft het ministerie het meestal over ruimte, wonen en milieu. Op deze site vindt u informatie over het werk van dit ministerie.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het buitenlands beleid. De website biedt een compleet beeld van buitenlandse zaken als buitenlands beleid, ontwikkelingssamenwerking en Europese samenwerking.

Ministerie van Verkeer & Waterstaat
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat werkt aan de duurzame bescherming tegen het water. En aan veilige verbindingen van internationale kwaliteit. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Het beleid van dit ministerie is erop gericht mensen kansen te geven hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. SenterNovem voert voor dit ministerie enkele regelingen uit.

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteiten
Deze website biedt informatie over de werkterreinen van dit ministerie: duurzaam en innovatief ondernemerschap in de landbouw en visserij, voedselveiligheid en -kwaliteit, vitale natuur en vertrouwd platteland.

AWT
De Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) adviseert de Nederlandse regering en het parlement over het beleid voor wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie.

Bedrijvenloket
Om de dienstverlening van de overheid aan ondernemers te verbeteren heeft het ministerie van Economische Zaken het initiatief genomen om het Bedrijvenloket te ontwikkelen. Dit is dé ingang op internet voor alle ondernemers die informatie van de overheid nodig hebben.

Energy.eu
Energy.eu is een non-profit organisatie gericht op het brengen van het laatste nieuws omtrent energie op Europees niveau.

Eureka
Eureka is een Europees netwerk voor industriële research & development. Eureka ondersteunt bedrijven die internationaal willen samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De website vermeldt onder meer de deelnemende landen, projectbeschrijvingen en publicaties.

EVD, Internationaal Ondernemen en samenwerken
De EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven bij internationaal ondernemen en samenwerken. De website geeft informatie over buitenlandse markten en het leggen van contacten met buitenlandse zakenpartners.

FME-CWM
FME-CWM is de werkgeversorganisatie voor de metalelektro-sector. SenterNovem en FME-CWM hebben een samenwerkingsverband.

FMO
De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. (FMO) ondersteunt de private sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten in Azië, Afrika, Latijns Amerika en Centraal en Oost Europa. Dit om bij te dragen aan structurele en duurzame economische groei in deze landen.

Informatiecentrum milieuvergunningen (Infomil)
Het Informatiecentrum Milieuvergunningen, kortweg Infomil, informeert overheden over milieubeleid. Infomil is de schakel tussen de beleidsmakers van het Ministerie van VROM en gemeenten, provincies en waterschappen die dit beleid uitvoeren.

Informatielijn Internationaal ondernemen
U kunt met al uw vragen over internationaal zakendoen terecht bij de informatielijn Internationaal ondernemen. Telefonisch (0800-6080) of via internet. De site biedt alle informatie over exporteren, importeren en investeren.

Innovatieplatform
Het Innovatieplatform ontwikkelt voorstellen om de innovatiekracht van Nederland te versterken. Dit met het doel ons land in 2010 tot een koploper te maken in de Europese kenniseconomie.

IRC Nederland
Het Innovation Relay Centre (IRC) Nederland maakt deel uit van een uitgebreid en professioneel Europees netwerk. IRC Nederland draagt technologie over op Europees niveau om zo innovatie in de Nederlandse industrie te bevorderen.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel biedt informatie voor ondernemers aan. U vindt op de website onder andere actuele handelsregisterinformatie, voorlichting voor startende, groeiende en stoppende ondernemers, informatie over import en export en een wegwijzer voor de ondernemer.

LNV-Loket
Bij het LNV-loket kunt u terecht met al uw vragen over de uitvoering van de wet- en regelgeving van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Op de site vindt u informatie over alle regelingen van dit ministerie. Ook zijn brochures en formulieren te downloaden.

MetaalUnie
De MetaalUnie is ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf voor de meta-elektrotechniek. SenterNovem en de MetaalUnie hebben een samenwerkingsverband.

MKB Nederland
In ledental is MKB-Nederland de grootste ondernemerscentrale in ons land. Circa 125 branche-organisaties en zo'n 400 regionaal en lokaal gerichte ondernemersverenigingen zijn aangesloten. MKB-Nederland behartigt de belangen van zo'n 125.000 ondernemers.

MVO Nederland
MVO Nederland stimuleert en ondersteunt bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties bij het invullen van hun maatschappelijke rol. Door het delen van kennis, het organiseren van activiteiten en door samen te werken met partners.

NWO
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) werkt aan de toekomst van de wetenschap in Nederland. Speerpunten zijn vernieuwing en kwaliteit.

Octrooicentrum Nederland
Het Octrooicentrum Nederland zorgt voor de octrooiverlening in Nederland en voor de verspreiding van technische kennis, die in de octrooi-literatuur ligt opgeslagen. Octrooicentrum Nederland is een zelfstandig onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken.

Overheid.nl
De website www.overheid.nl is uw wegwijzer bij het zoeken naar informatie, beleid, producten en diensten van alle Nederlandse overheidsorganisaties op internet.
U vindt hier overheidsproducten zoals subsidies, vergunningen, belastingen en uitkeringen. Particulieren en Ondernemers en organisaties hebben eigen ingangen. Overheidsproducten die betrekking hebben op beide groepen kunt u via beide ingangen vinden.

RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voert taken uit voor de beleidsontwikkeling en het toezicht op het gebied van volksgezondheid, milieu en natuur.

SER
De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert de regering en het parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Op dit gebied is de SER het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

STT
De Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) draagt bij aan een meer integraal beeld van de toekomstige Nederlandse samenleving op het gebied van technische ontwikkelingen in samenhang met andere ontwikkelingen in de maatschappij.

Subsidieshop
De subsidieshop geeft een overzicht van subsidies die voor uw bedrijf of project relevant kunnen zijn. Op de site staat een totaal aanbod van de ruim 300 subsidies die speciaal gericht zijn op ondernemers.

Syntens
Syntens Innovatienetwerk voor ondernemers begeleidt ondernemers die willen innoveren. Syntens adviseert het MKB bij vernieuwing in producten, productieprocessen, bedrijfsvoering en Informatie- en Communicatietechnologie.

Technologiestichting STW
Technologiestichting STW financiert technisch-wetenschappelijk toegepast onderzoek. STW brengt universiteit en bedrijfsleven met elkaar in contact en begeleidt hun onderzoek.

VROM Ruimteforum
Het Ruimteforum biedt een platform aan overheden om kennis en vaardigheden te delen en uit te wisselen op het gebied van Ruimtelijke Ordening.


 

Energie kan worden afgenomen bij de volgende leveranciers:

WESTLAND ENERGIE

RWE Energy Nederland N.V.

E.ON Benelux

RENDO

COGAS Energie

DONG Energy

ENECO

ESSENT

NUON

DELTA

OXXIO

 

Netbeheerders zijn een gegeven van de plaats waar u zit:

Continuon Netbeheer

DELTA Netwerkbedrijf

ENECO NetBeheer

Essent Netwerk

Netbeheerder Centraal Overijssel (CONET)

NRE Netwerk

ONS Netbeheer

RENDO Netbeheer

Westland Energie Infrastructuur



Tel: 010 - 288.74.15
NEXUS Home

update van 16-01-2008